Šport
13 ogledov

Kralji izgubili kalifornijski derbi

los angeles kings jonathan quick Reuters
Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na petek gostovalo v San Joseju in izgubilo s 3:4.

Anže Kopitar je za Kralje prispeval podajo, poleg tega pa na gol San Joseja sprožil pet strelov. Dva gola za Los Angeles je zabil Dustin Brown, enega pa Dwight King.

Kralje je pokopal slab začetek dvoboja. Morski psi, ki so pred sinočnjim dvobojem brez zmage ostali na štirih tekmah zapored, so tekmo začeli z zadetkom Brenta Burnsa sredi prve tretjine. V drugi sta za morske pse v polno zadela še Matt Irvine in Logan Couture, šele pri zaostanku 0:3 pa so se prebudili tudi branilci naslova.

Kapetan Dustin Brown je po podaji Anžeta Kopitarja znižal še pred drugim odmorom, a je nato že v 41. minuti Couture z drugim zadetkom na tekmi domače spet popeljal do varnega naskoka. Kralji so sicer nato dosegli še dva gola, drugega na tekmi tudi Brown, vseeno pa ostali brez izenačenja, tako da so domači hokejisti zmagali šele na tretji tekmi po rednem delu v tej sezoni. Vratar domačih Antti Niemi je zbral 34 obramb. Na drugi strani ni imel najboljšega dne Jonathan Quick, saj je dobil tri gole že po prvih 12 strelih, nato pa ga je trener Darryil Sutter zamenjal z Jonathanom Bernierjem.

Chicago se je pobral po padcu

Najboljše moštvo lige Chicago je po 24 tekmah, ko je doseglo vsaj točko, doživelo dva zaporedna poraza. Hokejisti Chicaga zdaj spet zmagujejo, tokrat so po kazenskih strelih premagali Columbus. V rednem delu je bil izid 1:1, ekipi pa sta se razživeli v podaljšku, ko sta morala vratarja Corey Crawford in Sergej Bobrovski ustaviti 13 strelov. Na koncu so bili bolj zadovoljni domači, kazenske strele je namreč odločil Patrick Kane in Chicagu zagotovil novi točki. "Bilo je napeto. Še posebej v podaljšku je bil ritem precej divji, oba vratarja pa sta svoje delo opravila odlično," je po dvoboju dejal strelec odločilnega gola.

V Torontu so domači dobro začeli, po zadetku Tylerja Bozaka so tesno vodstvo proti Pittsburghu zadržali vse do 52. minute. Nato pa so na sceno stopili Sidney Crosby in soigralci; prvi je dvakrat podal, Pascal Dupuis pa dvakrat zadel, Craig Adams pa je deset sekund pred koncem potrdil popoln preobrat in zmago pingvinov.

Dva gola je dosegel tudi Patrice Bergeron, njegov Boston je s 4:1 premagal Florido; neuspešna je bila tudi druga floridska ekipa, Tampa je z 0:2 klonila proti newyorškim otočanom, pri katerih je vratar Jevgenij Nabokov drugič v sezoni in 54. v karieri dvoboj končal brez prejetega gola.

Liga NHL, izidi:

San Jose Sharks : Los Angeles Kings 4:3
(Anže Kopitar podaja, 5 strelov na gol za Los Angeles)

Boston Bruins : Florida Panthers 4:1
Carolina Hurricanes : Washington Capitals 2:3
Tampa Bay Lightning : New York Islanders 0:2
St. Louis Blues : Phoenix Coyotes 3:0
Dallas Stars : Anaheim Ducks 1:2 (kazenski streli)
Toronto Maple Leafs : Pittsburgh Penguins 1:3
Columbus Blue Jackets : Chicago Blackhawks 1:2 (kazenski streli)
Winnipeg Jets : New York Rangers 3:1
Minnesota Wild : Colorado Avalanche 5:3
Vancouver Canucks : Nashville Predators 7:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.