Šport
17 ogledov

Kralji niso začeli po željah

anže kopitar Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so na prvi tekmi prvega kroga končnice severnoameriške lige NHL doma izgubili proti San Jose Sharks s 3:4.

Tekma se je za kralje dobro začela, saj je že v tretji minuti zadel Jake Muzzin. Joe Pavelski je v sedmi minuti izid izenačil, Brent Burns pa je v 27. minuti poskrbel za prvo vodstvo gostov. Tudi to ni trajalo dolgo, že 40 sekund pozneje je Jeff Carter izenačil na 2:2, med podajalce je bil naknadno uvrščen tudi Kopitar.

Trevor Lewis je v 38. minuti Los Angeles popeljal do novega vodstva, na 3:3 pa je poravnal Tomaš Hertl vsega pol minute pozneje. Zmagoviti zadetek je na začetku zadnje tretjine dosegel Pavelski, ki je po dobljenem "buliju" proti Kopitarju zaokrožil za golom in prav ob Slovenčevem pokrivanju poskrbel za zmago San Joseja. "Ne vidiš pogosto, da kdo tako premaga Kopitarja," so zapisali pri televizijski mreži ESPN.

"Izenačena tekma. Dva zadetka smo dobili po 'bulijih'. Pri zmagovitem golu pa je center izgubil centra," je tudi o Kopitarjevi obrambi pri zadnjem golu za lakingsinsider.com povedal trener domačih Darryl Sutter.

Kopitar je glavno krivdo za poraz videl v premalo priigranih priložnostih. "Ne vem, koliko strelov smo sprožili (24; op. a.), ampak to ni bilo niti približno dovolj za kreiranje tako imenovanih drugih priložnosti. Pri igranju v njihovi tretjini dobiš zagon, mi pa tega nismo dovolj počeli," je ameriškim medijem povedal slovenski zvezdnik.

Eden ključnih mož pri San Joseju je bil tokrat Pavelski. Na novinarsko vprašanje, ali je prav on največja skrb za Los Angeles, pa je Sutter pripomnil: "Imajo precej nevarnih igralcev. Pavelski igra v dobrem napadu. Toda ali ste mogoče povprašali tudi Petra (DeBoerja, trenerja San Joseja; op. STA), kaj meni o Kopitarju, Carterju in podobnih igralcih? Pač tudi njim ti povzročajo skrbi. Za vse je enako. To so pač izvrstni hokejisti." Tekmeca bosta drugo tekmo igrala v noči na nedeljo spet v Los Angelesu.

V zahodni konferenci so do vodstva z 1:0 v zmagah prišli tudi Dallas Stars, ki so doma gladko s 4:0 ugnali Minnesoto Wild. Kapetan Jamie Benn je imel gol in dve podaji, Jason Spezza pa gol in podajo.

Washington in New York povedla

V vzhodni konferenci je najboljša ekipa rednega dela Washington Capitals z 2:0 ugnala Philadelphia Flyers in prav tako v zmagah povedla z 1:0. Strelca za zmagovalce sta bila John Carlson in Jay Beagle, Marcus Johansson je podal pri obeh zadetkih.

New York Islanders pa so prvo zmago v letošnji končnici dosegli v gosteh pri Floridi Panthers, ko so slavili s 5:4. John Tavares je pri zmagovalcih dosegel gol in dve podaji, Kyle Okposo pa gol in podajo. Pri Floridi je Reilly Smith dvema goloma dodal podajo, Jussi Jokinen pa golu dve podaji.

Liga NHL, izidi:

Vzhodna konferenca:

Washington Capitals - Philadelphia Flyers 2:0
Florida Panthers - New York Islanders 4:5

Zahodna konferenca:

Dallas Stars - Minnesota Wild 4:0
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 3:4
Anže Kopitar strel v 21:59 minute za Kings

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.