Svet
21 ogledov

Kraljica, koliko denarja porabite?

Diamantna obletnica Reuters
Prvič v zgodovini monarhije bodo natančno pregledali finance britanske kraljeve družine. Pričakuje se, da bodo morali najbližji sodelavci kraljice javnosti odgovarjati na neugodna vprašanja o tem, kdo vse, in zakaj se porablja denar davkoplačevalcev namenjen kraljevi družini.

Država, oziroma davkoplačevalci, bodo namreč letošnje aktivnosti kraljeve družine Windsor financirali v višini 42,6 milijona evrov. Vsota je za16 odstotkov višja kot lani.

Britanski The Independent piše, da bodo zahvaljujoč spremenjenemu zakonu, ki parlamentu omogoča nadzor nad financami, pod drobnogledom vse finančne aktivnosti "podjetja," kakor imenujejo kraljevo družino s kraljico Elizabetho II. na čelu.

Pregledali bodo njihovo poslovanje, dokazati pa bodo morali tudi, da dobro in odgovorno poslujejo z denarjem in predvsem, da znajo v tujini dobro prodajati svojo brend – ime kraljeva družina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.