Svet
20 ogledov

Kraljičino osebje napovedalo stavko

kraljica Elizabeta II labod Reuters
Britanska kraljeva družina se prvič sooča z grožnjo stavke. Upravniki, ki so na gradu Windsor zaposleni kot vodiči, so začeli zbirati podporo, s katero zahtevajo višje plače.

40 uniformiranih uslužbencev, ki obiskovalce kraljevih prostorov sprejemajo in jih vodijo na oglede, grozi, da ne bo več opravljalo dodatnega dela, ker so njihove plače prenizke.

V otoškem sindikatu javnih uslužbencev opozarjajo, da bi v primeru stavke kratko potegnili obiskovalci – dvorno rezidenco namreč vsako leto obišče 1,3 milijona.

Uniformirani upravniki se pritožujejo, da jim kraljeva družina ne plačuje dodatnega dela, kot je denimo vodeni ogled grajske kuhinje ali prevajanje, njihova plača pa se praktično ni zvišala že več let.

Dvor: "Gre za prostovoljno delo"

Iz kraljičinega kabineta sporočajo, da je njihovo dodatno delo prostovoljno in nikakor ni del plačanih dolžnosti osebja.

Če bodo upravniki stavko potrdili, bodo grožnje v kratkem uresničili. To bo po pisanju britanskih medijev tudi prvič, ko se bo kraljeva družina neposredno morala soočiti s posledicami stavke.

Z britanskega dvora so ob tem sporočili: "Upravnikom omogočamo prostovoljno delo, s katerim lahko pridobijo dodatne izkušnje pri vodenju skupin obiskovalcev, izpilijo pa lahko tudi znanje tujih jezikov Ne gre za del njihove službe, posamezniki imajo na voljo možnost, ali bodo priložnost sprejeli ali ne."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.