Kranj
101 ogledov

Kranjski občini zlato priznanje za delo z mladimi talenti

Zlato priznanje za izjemne dosežke v delu z mladimi talenti, ZTKOS arhiv Mestna občina Kranj
Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZTKOS) je Mestni občini Kranj (MOK) za delo z mladimi podelila zlato priznanje za posebne dosežke.

Kranj, ki je že dolgo prepoznan kot mesto inovativnosti in podjetniškega duha, je prejel še eno potrditev svojega odličnega dela z mladimi. ZTKOS je MOK podelila prestižno zlato priznanje za izjemne dosežke v delu z mladimi talenti, s čimer je prepoznala Kranj kot zgledno okolje za razvoj tehnične kulture. Projekt TIP (talenti, inovativnost, podjetnost), ki združuje ustanovitev in upravljanje s kranjskim podjetniškim inkubatorjem Kovačnica ter soorganizacijo delavnic na področju novih tehnologij, je ključni razlog za to priznanje. "Vsako leto pa organiziramo tudi slavnostni sprejem "prebojnikov", se pravi najboljših učencev in dijakov na področju učnega uspeha, tekmovanj iz znanja in raziskovalnega dela," ob tem še poudarjajo na MOK.

Ob tej priložnosti je župan Matjaž Rakovec izrazil veliko zadovoljstvo in ponos: "To priznanje nam daje dodatno motivacijo, da nadaljujemo z našim delom in še naprej spodbujamo mlade k inovativnosti in tehnični odličnosti." Na MOK pa se ob tem zahvaljujejo vsem, ki so prispevali k tem uspehom, in obljubljajo, da bodo še naprej podpirali projekte, ki mladim omogočajo, da razvijejo svoje potenciale. "Ta priznanja so dokaz, da je Kranj mesto, kjer tehnološke sanje postajajo resničnost," dodajajo na občini.

Poleg mestne občine pa so bila priznanja podeljena tudi posameznikom, ki so pomembno prispevali k tehnični kulturi v Kranju. Aleš Žitnik, dolgoletni ravnatelj Osnovne šole Franceta Prešerna, je prejel častni znak ZTKOS za svoje dolgoletno delo, mentorstvo in organizacijo tekmovanj. Za svoj prispevek k mentorstvu mladih talentov pa je srebrno priznanje prejl tudi Domen Dolenc iz OpenLaba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.