Kranj
301 ogledov

Mestna občina Kranj spet vabi: Oblikujmo mesto skupaj!

Peter Šalamon
Z aprilom se je v Mestni občini Kranj začel nov cikel participativnega proračuna, ki občanom prinaša priložnost, da neposredno vplivajo na porabo dela proračunskih sredstev za leti 2025 in 2026.

Letošnje leto prinaša pomembno novost v obliki dvoletnega participativnega proračuna. Ta sprememba omogoča predlaganje finančno zahtevnejših projektov, ki presegajo običajno enoletno izvedbo. Z dobrimi 48.000 evri na voljo za vsako izmed 26 krajevnih skupnosti skupno znaša participativni proračun 1.250.000 evrov. Zainteresirani občani lahko svoje predloge oddajo preko spletne strani predlagaj.kranj.si, elektronske pošte krpredlagaj@kranj.si ali klasične pošte na naslov Mestne občine Kranj, in sicer  do 31. maja 2024.

 

Podpora občanom z delavnicami

Za dodatno pomoč pri načrtovanju in oddaji predlogov so organizirane tematske delavnice, ki pokrivajo različne interese in skupine občanov, od mladih do starejših, kreativcev in športnikov. Te delavnice ne le da ponujajo podporo pri pripravi predlogov, ampak tudi krepijo skupnost in spodbujajo medsebojno sodelovanje.

Razpored delavnic:

1. KR predlagaj, splošna delavnica participativnega proračuna

  • 17. april/ 17.00-18.30/ Sejna soba 15, I. nadstropje Mestne občine Kranj, Slovenski trg 1

2. KR mladi, delavnica participativnega proračuna za mlade: oblikujte svoje mesto

  • 23. april / 18.00-19.30 / Trainstation SubArt Kranj, Kolodvorska cesta 8

3. KR modrost, delavnica participativnega proračuna: aktivno in kakovostno staranje v domačem okolju

  • 25. april / 9.00-10.30 / Medgeneracijski center Kranj, Cesta talcev 7

4. KR kreativno, delavnica participativnega proračuna: mesto skozi oči kulture

  • 7. maj / 18.00-19.30 / Mestna knjižnica Kranj, Gregorčičeva ulica 1

5. KR aktivno, delavnica participativnega proračuna za športnike: združeni v gibanju

  • 9. maj / 18.00-19.30 / Zavod za šport Kranj, Partizanska cesta 37

Glasovanje za predlagane projekte bo nato potekalo od 20. septembra do 6. oktobra 2024. Uradni rezultati bodo objavljeni 8. oktobra. Glasujejo lahko občanke in občani s stalnim prebivališčem na območju Mestne občine Kranj, ki bodo do dne oddaje glasu dopolnili 16 let. Posameznik lahko odda eno glasovnico, vsak posameznik pa bo lahko glasoval za en projektni predlog v krajevni skupnosti, v kateri ima stalno prebivališče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.