Kranj
310 ogledov

Prešerno poletje ne razočara!

Visit Kranj
Letošnji poletni meseci s kulinaričnim dogajanjem, glasbeno in kulturno ponudbo ter razgibanim festivalskim programom v Kranj že privabljajo tako domače in kot tuje obiskovalce.

V Prešerno poletje smo v Kranju startali v začetku junija. Do sedaj so bili obiskovalci navdušeni, saj so bile vse prireditve napolnjene, še posebej pa koncerti v Letnem gledališču Khislstein. Vse do konca septembra bodo tako mestne ulice in kranjske hiše kulture polne raznovrstnih živahnih dogodkov. Na gradu Khislstein bo tako že konec tedna nastopila mednarodno najbolj uveljavljena slovenska glasbena in multimedijska skupina Laibach. Za bolj romantične duše bosta poskrbela istrski trubadur Rudi Bučar, ki bo nastopil s svojo Bando, ter vedno razprodan Vlado Kreslin z Malimi bogovi. Tudi letos bodo obiskovalci lahko prisluhnili operi, tokrat bo na sporedu Verdijevo najbolj znano delo La Traviata. V akustični preobleki bosta nastopili zasedbi Big Foot Mama in skupina M!2, že tradicionalno pa se v Kranj vrača večni Magnifico.

 | Avtor: Visit Kranj Visit Kranj

V Kranju so kulturno obarvani tudi torki, srede pa bodo v juliju in avgustu namenjene Glasbenim večerom pod grajsko lipo. Na vrtu gradu Khislstein bodo tako nastopili Duo Silence, Vasko Atanasovski, Maša Bogataj in Tina Marinšek, Nuška Drašček, Janez Bončina Benč, Manca Izmajlova, Nina Strnad ter Tokac in Emanuela. Letos so za obiskovalce prvič na voljo tudi abonmajske vstopnice. Obiskovalci pa si lahko vsak petek na Glavnem trgu ob glasbeni spremljavi privoščijo še kulinarično razvajanje na dogodku Kr' petek je.

 | Avtor: Primož Pičulin Primož Pičulin

Vrhunec poletnega dogajanja bosta zagotovo tudi letos Kranfest in 41. tradicionalne Kranjske noči, ki bosta v mesto prišla 28. in 29. junija 2023. V Kranju bodo gostili legendarnega Bajago in Instruktore ter skupino Mrfy, letošnje trikratne dobitnike zlate piščali. Poskrbljeno bo za različne glasbene in tudi kulinarične okuse. Na trgu pred Prešernovim gledališčem bodo lahko obiskovalci prisluhnili izvajalcem in skupinam Nipke in The Nipples, Manouche, Parni Valjak Tribute ter Marku Vozlju in Mojstrom. Na Karavani okusov na Glavnem trgu se bo moč razvajati s hrano in glasbo, stand up večeri bodo na številnih prizoriščih v mestu, na otroškem Kranfestu pa bo poskrbljeno tudi za najmlajše.

 | Avtor: Visit Kranj Visit Kranj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.