Kranj
1571 ogledov

Slovenska vojska svoj dan slavila tudi v Parku slovenske himne

Proslava ob dnevu Slovenske vojske v Parku slovenske himne v Kranju 2024 Saša Despot / Mediaspeed
V Parku slovenske himne v Kranju je potekala slovesnost ob dnevu Slovenske vojske, kjer so se zbrali visoki gostje in pripadniki Slovenske vojske.

15. maj ima poseben pomen za Slovensko vojsko, saj so na ta dan pred 33 leti slovenski naborniki začeli vojaški rok služiti le v Sloveniji. Ta datum je bil zato izbran za praznik Slovenske vojske, ki simbolizira samostojnost in neodvisnost naše države. Ob dnevu Slovenske vojske so v Parku slovenske himne v Kranju pripravili slovesnost, ki so se je udeležili župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, minister za obrambo Republike Slovenije Marjan Šarec, poveljnik Logistične brigade Slovenske vojske polkovnik Aleksander Vidergar, enotovni podčastnik brigade višji praporščak Anton Kerin ter številni drugi visoki gostje.

Župan Matjaž Rakovec je v svojem nagovoru izrazil globoko spoštovanje do pripadnikov Slovenske vojske: "Naš park je posvečen državni himni Zdravljici ter himni Slovenske vojske Naprej zastava slave. Težko bi našli primernejši prostor za obeležitev dneva Slovenske vojske. Danes smo se zbrali, da izrazimo globok poklon vsem pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske. Zahvalil bi se jim rad za služenje domovini."

Proslava ob dnevu Slovenske vojske v Parku slovenske himne v Kranju 2024 | Avtor: Saša Despot / Mediaspeed Saša Despot / Mediaspeed

Minister za obrambo Marjan Šarec je poudaril pomembnost Slovenske vojske kot temelj državnosti: "Slovenska vojska je eden izmed temeljev državnosti. Uniforma, zastava, grb in himna. To so svete stvari in vsak, ki kaj da na svojo državo, jih mora častiti in slaviti. Ljudje in slovenska vojska smo eno. Eno brez drugega ne more obstajati in zato je prav, da praznujemo skupaj. Iskreno vam čestitam ob vašem in našem prazniku. Praznujmo ponosno."

Proslava ob dnevu Slovenske vojske v Parku slovenske himne v Kranju 2024 | Avtor: Saša Despot / Mediaspeed Saša Despot / Mediaspeed

Poveljnik Logistične brigade Slovenske vojske polkovnik Aleksander Vidergar in enotovni podčastnik brigade višji praporščak Anton Kerin sta ob tej priložnosti pripadnikom kranjske vojašnice podelila čine, priznanja, medalje in znake za dolgoletno delo. Polkovnik Vidergar je ob tem dejal: "Danes je prvič, da lahko praznujemo dan Slovenske vojske v tem lepem in pomena polnem parku. Želim, da bi v prihodnje ta Park slovenske himne postal tradicionalno mesto praznovanja dneva Slovenske vojske za pripadnike Vojašnice Petra Petriča, predvsem tiste, ki je za nas ta vojašnica drugi dom."

Proslava ob dnevu Slovenske vojske v Parku slovenske himne v Kranju 2024 | Avtor: Saša Despot / Mediaspeed Saša Despot / Mediaspeed

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.