Kranj
691 ogledov

Starejši se bodo srečali s pametnimi telefoni

mobilni telefon telefon
Regionalna razvojna agencija, BSC Kranj, je začela izvajati nov projekt iz programa Erasmus+ - Changers 2.0.

Projekt Changers 2.0 iz projekta Erasmus+ se ukvarja z vključevanjem starejših v izobraževanje z možnostjo učenja in dviga digitalnih kompetenc. Izvedli bodo tako dve vsebinsko različni delavnici za starejše, namenjeni spoznavanju sveta digitalnih tehnologij in pridobivanju znanja ter veščin za uporabo sodobne tehnologije za uspešno komuniciranje, izobraževanje in zabavo v vsakdanjem življenju. Delo bodo prilagodili potrebam in zmožnostim starostnikov, pri čemer bodo upoštevali njihovo predhodno znanje in izkušnje z uporabo tehnologije.

Delavnice so brezplačne in primerne za vse starejše z različnimi stopnjami predznanj, ki si želijo stopiti v korak s časom in se spoprijateljiti z ugodnostmi, ki jih prinaša uporaba pametnega telefona, računalnika in interneta. Starejše občane vabijo na dvourno delavnico Uporaba pametnih telefonov in drugih naprav, ki bo v torek, 4. julija 2023, ob 9.30 v Kovačnici.

Udeleženci bodo govorili o uvodu v digitalno tehnologijo, pri čemer bodo imeli predstavitev pametnih telefonov, tablic in računalnikov ter njihovih osnovnih funkcij. Sledila bo navigacija po napravah, ko bodo spoznali osnovno uporabo zaslona, gumba za domov, nastavitve in ikone aplikacij. Lotili se bodo tudi uporabe tipkovnice in zaslonskega vmesnika s pomočjo vaje tipkanja, premikanja po zaslonu ter uporabe ikon in menijev. Srečali se bodo s trgovino z aplikacijami ter namestili koristnih aplikacij. Ob koncu delavnice pa bodo spoznali še osnovne nastavitve, kot so zvok, svetlost zaslona, jezik ter nasvete za varno uporabo naprav, gesel in dostopa do osebnih podatkov.

"Udeležence prosimo, naj s sabo prinesejo svoje pametne telefone ali tablice, če jih imajo. Udeležba je sicer brezplačna," dodajajo v BSC Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.