Kranj
814 ogledov

Učenci Osnovne šole Franceta Prešerna končno v prenovljeni telovadnici

Nova telovadnica OŠ Franceta Prešerna Kranj Arhiv Mestne občine Kranj
Mestna občina Kranj je obnovila telovadnico na Osnovni šoli Franceta Prešerna Kranj.

Po več kot letu in pol intenzivnih obnovitvenih del se učenci Osnovne šole (OŠ) Franceta Prešerna v Kranju veselijo vrnitve v popolnoma prenovljeno telovadnico. Zaradi hudega deževja jeseni 2022 je bil strop telovadnice močno poškodovan, kar je zahtevalo celovito obnovo objekta. Obnova, ki jo je izvedlo gradbeno podjetje Adaptacije – vzdrževanje iz Ljubljane, se je začela junija lani in je obsegala rušitvena dela, izgradnjo nove strehe, izsuševanje tal, dobavo in vgradnjo parketa ter montažo opreme in generalno čiščenje. Celoten projekt je stal 625.800 evrov, pri čemer je Mestna občina Kranj (MOK) prispevala 375.800 evrov, preostali del pa je financirala država.

"Zelo sem vesel, da so dela končana in da bodo učenke in učenci imeli lepe, nove, dobro opremljene in varne prostore za pouk športa in druge dejavnosti," je ob tej priložnosti izrazil veliko zadovoljstvo župan MOK Matjaž Rakovec in dodal: "Ob tej priložnosti se zahvaljujem vodstvu šole, učiteljicam in učiteljem, učenkam in učencem ter njihovim staršem za potrpežljivost. Posebna zahvala gre vojašnici Petra Petriča v Kranju, ki je med obnovo telovadnice gostila učence OŠ Franceta Prešerna, da so tam lahko nemoteno izvajali pouk športa." Obnova je bila mogoča tudi zaradi izjemnega sodelovanja z vojašnico Petra Petriča, ki je med obnovo gostila učence za športne aktivnosti. Polkovnik Aleksander Vidergar je ob tej priložnosti poudaril, da je vojašnica vedno pripravljena pomagati lokalni skupnosti.

Ravnateljica OŠ Franceta Prešerna Kranj Sonja Grilc pa je dodala: "Končno smo dočakali prenovljeno telovadnico. Veselimo se športne vzgoje pod lastno streho. Hvaležni smo vodstvu in zaposlenim v kranjski vojašnici, da so nas gostili skoraj dve šolski leti, vendar – ljubo doma kdor ga ima. Pouk športa bo sedaj lahko potekal nemoteno in večkrat na teden, kar je za otroke zelo pomembno. Ostane nam še izziv zvočne izolacije, vendar sem prepričana, da nam bo skupaj z MOK uspelo tudi to."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.