Kranj
167 ogledov

V Kranju tudi japonski gostje

Obisk japonske delegacije v Mestni občini Kranj
1/2
arhiv Mestna občina Kranj
Slovenijo sta pred kratkim obiskala častni konzul Slovenije na Japonskem Tetsuji Shindo in poslanec v japonskem parlamentu Hirofumi Takinami, oba prihajata iz Fukuija. Ob tej priložnosti sta se skupaj z japonskim veleposlanikom v Sloveniji in spremljevalnim osebjem ustavila tudi v Kranju.

Mestna občina Kranj (MOK) se od leta 2022 povezuje z japonskim mestom Fukui.  Vez sta že vzpostavila leta 2021, ko se je tam mudila slovenska košarkarska reprezentanca na zadnjih pripravah pred olimpijskimi igrami v Tokiu. V strokovnem štabu so bili takrat trije Kranjčani – Dragiša Drobnjak in Dalibor Damjanović v trenerskem kadru ter Marko Milič v vlogi vodje odprave. Na predlog nekdanje veleposlanice Ane Polak Petrič sta mestni upravi stopili v stik. V minulem šolskem letu so se povezali šolarji obeh mest, tudi v prihodnje se bo odnos krepil na področju izobraževanja, zanima pa jih tudi sodelovanje na srednje- in visokošolskem tehničnem področju ter področju informacijskih tehnologij.

Župan MOK Matjaž Rakovec je tako s podžupanom Janezom Černetom in podžupanjo Manjo Zorko sprejel šestčlansko japonsko delegacijo, med katerimi sta bila dva predstavnika iz mesta Fukui. Častni konzul Slovenije na Japonskem Tetsuji Shindo, poslanec v japonskem parlamentu Hirofumi Takinami, ki je tudi podpredsednik Japonsko-slovenske parlamentarne skupine prijateljstva, veleposlanik Japonske v Sloveniji Hiromichi Matsushima in spremljevalno osebje so imeli z občinskim vodstvom delovni sestanek o področjih dosedanjega povezovanja in možnostih nadaljnjega sodelovanja. Zaključili so ga z vpisom v protokolarno knjigo gostov. Sprehodili so se po starem mestnem jedru Kranja in si pobliže ogledali Kovačnico – podjetniški inkubator Kranj, kjer jim je vodja Nives Justin predstavila dejavnosti ustanove.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.