Slovenija
77 ogledov

Kranjčani nočejo begunskega centra

Baumax Andrej Leban
Nekdanji trgovski center Baumax v šenčurski občini na meji z mestno občino Kranj ni primerna lokacija, ocenjujejo pri MOK. Prav tako ne katerakoli druga lokacija na območju občine.

Predstavniki svetniških skupin v Svetu Mestne občine Kranj (Več za Kranj, SMC, SD, SDS, N.Si, DeSUS, SLS, Povezane lokalne skupnosti, Stranka za napredek krajevnih skupnosti) so na včerajšnjem sestanku z županom Boštjanom Trilarjem govorili tudi potencialnem nameščanju migrantov na območju Mestne občine Kranj ali v njeni bližini.

PREBERITE ŠE: 

"Izpostavljena je bila lokacija nekdanjega trgovskega centra Baumax v šenčurski občini na meji z mestno občino Kranj," je pojasnila Mendi Kokot z MOK. "Ugotovitev je, da še vedno velja sklep Sveta občine iz novembra 2015, da tako lokacija nekdanjega Baumaxa kot katerakoli druga lokacija na območju MO Kranj ali v njeni bližini ni ustrezna, in sicer iz varnostnih in razvojnih razlogov."

Udeleženci so po besedah Kokotove izpostavili nevarnost težav v prometu na izjemno obremenjeni regionalni cesti iz smeri Šenčurja proti Kranju, neprimernost zaradi bližine avtoceste in mednarodnega letališča ter potencialne nevarnosti, ki nastanejo zaradi zadrževanja večje skupine ljudi na majhnem prostoru.

Protest ni napovedan

"Iz uradnih in neformalnih informacij s strani državnih organov inštitucij, ki se ukvarjajo z migranti in jih je pridobila uprava MO Kranj, tudi izhaja, da je nekdanji trgovski center iz sanitarnih in drugih razlogov neprimeren za nastanitev večjega števila ljudi," so ugotovili na včerajšnji seji.

Dodajajo, da protestni shod pred nekdanjo stavbo Baumaxa ni niti napovedan niti organiziran. "Tovrstne reakcije na govorice o nameščanju migrantov na navedeni lokaciji so prehitre in nimajo stvarne podlage," poudarjajo pri MOK. "Vlada RS ta trenutek še ni sprejela nobene odločitve glede uporabe stavbe nekdanjega trgovskega centra."

Komentarjev 6
  • valerijakregar 12:54 19.februar 2016.

    danes bo žepan " najlepšega mesta" v znak multikulti na tromostovju spuščal balončke !violeta, mesečnik , hanžek in ostali " zavedni slovenci" pa mu jih bodo napihovali.enim se v sloveniji resnično rola !le kdo jih plačuje ?

  • puys 10:04 19.februar 2016.

    Edini primeren prostor je okolica dzamije v LJ. Še bolj primerno bi bilo mejo zapreti in nebi imeli nobenih problemov z namestitvijo.

  • Johan Spohan 07:31 19.februar 2016.

    Ampak ta spomenik ni na ramenih davkoplačevalcev kot npr. banke, TEŠ.