Šport > Zimski športi
26 ogledov

Kranjec: 99 % bi jih že končalo sezono

Robert Kranjec Planica 2014 finale svetovnega pokala posamična tekma Saša Despot
Robert Kranjec je bil zadovoljen po petkovi predzadnji posamični tekmi v Planici, kjer je zasedel enajsto mesto. Po prvi seriji je z izvrstnim skokom napredoval za kar 13 mest.

"Moj cilj pred tekmo je bila uvrstitev med petnajsterico, to bi bilo zame po vseh težavah odlično. A končal sem kot enajsti, tako da sem lahko super zadovoljen. Finalni skok je bil po dolgem času, v bistvu prvič po poškodbi takšen, da zanj lahko rečem, da je bil skok. Vse ostalo je bilo bolj 'matranje'. Zdaj grem lahko z dobrimi občutki naprej. Super!" je po tekmi veselo razlagal 32-letni skakalec Triglava Robert Kranjec, ki je bil prvič po olimpijskih igrah v Sočiju, kjer si je nesrečno poškodoval koleno, zadovoljen z nastopom.

"Na ekipni tekmi se bom potrudil, da bom nadgradil finalni skok. Beležim podatke, ki jih dobim po vsakem opravljenem skoku. Dejstvo je, da sem občutke ob tej poškodbi izgubil in jih nekako ne najdem, kljub temu, da sem tu v Planici štirikrat treniral. Ne pridejo tako hitro nazaj, kot sem mislil," je pojasnil Kranjec.

Brez skrbi za novo sezono

Najizkušenejši slovenski skakalec je še povedal, da ga ne skrbi, da ne bi imel motivacije za novo sezono.

"Za drugo leto me sploh ne skrbi, tako in tako se poleti vedno vse začne na novo. Občutki so novi, vse je drugače, tako da nimam teh skrbi," je pojasnil Kranjčan in poudaril, da je dober nastop vseeno nekaj lepega za konec sezone: "Je pa 'fajn', da lahko sezono mirno končam. A tudi če ne bi bil med dobitniki točk, si ne bi imel česa očitati: vsaj poskusil sem. Prepričan sem, da 99 odstotkov skakalcev ne bi in bi po takšni poškodbi predčasno končali sezono."

Kranjca že v soboto v Planici čaka nov nastop. Selektor Goran Janus ga je namreč uvrstil v ekipo za moštveno tekmo, ki se bo s prvo serijo začela ob 11. uri. Kranjec bo slovenske barve branil skupaj s klubskimi kolegi iz kranjskega Triglava, Cenetom in Petrom Prevcem ter Nejcem Dežmanom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.