Šport > Zimski športi
26 ogledov

Kranjec: "Najlepša zmaga v letošnji zimi"

robert kranjec Žurnal24 main
Robert Kranjec je bil današnje ekipne zmage, ko je skupaj z Jurijem Tepešem, Petrom Prevcem in Andražem Pograjcem na zmagovalnem odru pod Poncami poslušal Zdravljico, zelo vesel. Vedno je poudarjal, da najraje leti doma.

"V težkih razmerah in ob vetru v hrbet sem danes prikazal dva dobra skoka. Super je bilo in upam, da bom jutri te skoke še nadgradil," je po tretji ekipni zmagi v sezoni dejal najizkušenejši član slovenske reprezentance Robert Kranjec, ki se je pred tem s sotekmovalci veseli že zmag v Zakopanah in Willingenu.

"Zagotovo je med temi tremi zmagami najlepša današnja. Zmagati doma je res nekaj posebnega. Ni pa tistega posebnega čustvenega naboja, saj smo letos dvakrat že zmagali; kot da bi bil že malo navajen zmagovati. Današnja zmaga ni bila prva, a je bila še vseeno zelo lepa. Lepo je, ko lahko gledalcem, ki navijajo zate, nekaj vrneš in jim pripraviš veselje," je po tretjem ekipnem uspehu v sezoni dejal 31-letni Kranjčan.

"Tekma v Planici nam je vsem res v veliko veselje. Lepo je skakati pred takšno množico, navijači so res enkratni. V bistvu je to edina naša domača tekma in če jo končaš tako, kot smo jo mi danes, je pa vse skupaj še slajše," je razkril.

Otepa se vloge favorita

Kranjec bo na nedeljski zadnji tekmi sezone 2012/13 spet eden glavnih favoritov za stopničke. A sam se otepa vloge favorita in poudarja, da je svetovni pokal tako izenačen, da lahko do zmage pride kdorkoli med najboljšimi 15 skakalci to zimo. "Jutri je nov dan. Moji najresnejši tekmeci bodo vsi, ki so uvrščeni med najboljših 15 v svetovnem pokalu. Vidi se, da se tudi na letalnici vsaka napaka zelo kaznuje, za nameček se tudi razmere za skakanje ves čas menjajo. Bom videl, kako bo jutri," je dejal Leteči Kranjec in poudaril: "Dejstvo je, da moram narediti dober skok z mize in potem leteti. Vem, da imam še malo rezerve v zraku, z mize pa mi skoki lepo uspevajo."

Izkušenega letalca veseli, da bo v nedeljo na sporedu še zadnja tekma sezone. "Še dobro, da imamo še eno tekmo, a obenem sem vesel, da je zadnja v sezoni. Jutri bom šel brez dvoma 'na polno', potem pa bomo videli, kaj mi bo to prineslo."

Pograjc: "Nisem še dobro dojel, da sem del te ekipe"

planica tepeš prevc kranjec pograjc | Avtor: EPA EPA
V slovenski skakalni reprezentanci je pod Poncami prijetno presenetil 22-letni Andraž Pograjc, ki je v ekipi ob koncu sezone uspešno zamenjal Jako Hvalo. Goran Janus je Pograjca uvrstil v ekipo po dobrih nastopih na skandinavski turneji.

"Po mojem sploh še nisem dobro dojel, da sem bil res del te prečudovite zgodbe, te sanjske ekipe. Pred tekmo sem čutil pozitivni pritisk, gledalci so nam dali elan," je uvodoma povedal 22-letni skakalec in o tem, ali je lažje skakati na posamični ali ekipni tekmi, dejal: "Oboje je zelo zahtevno, a rekel bi, da je na ekipni tekmi težje, saj le nosiš malo večjo odgovornost kot na posamični. Brez dvoma že zdaj lahko rečem, da bo to zame nepozaben vikend."

Pograjc je bil vesel, da je upravičil pričakovanja moštvenih kolegov in selektorja Janusa: "Današnji prvi skok je bil res zelo dober, drugi je bil morda malo slabši, ker sem malenkost zamudil na odskočni mizi, ampak sem ga vseeno izvlekel."

Glede na to, da bo naslednja sezona že olimpijska, veseli dejstvo, da je v slovenski reprezentanci vedno več skakalcev, ki se enakovredno merijo za mesta v A-reprezentanci: "Jaz bom poleti trdo treniral in se trudil po najboljših močeh, da bom zimo pričakal dobro pripravljen. S pozitivnimi mislimi grem naprej!"

Mladega skakalca je pohvalil tudi Janus: "Andraž je danes skakal v tretji skupini, saj je le prvič nastopil na ekipni tekmi in sem nekako računal, da bosta pred njim Jurij in Peter nabrala zalogo točk in ga s tem tudi nekako razbremenila. Andražu čestitke, bil je zelo močan četrti člen ekipe in sem tega zelo vesel."

V nedeljo sklepno dejanje

V nedeljo se bo prva serija sklepnega dejanja sezone začela ob 10. uri, poskusna bo na sporedu uro prej.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.