Šport
28 ogledov

Kranjec obstal v osmini finala

žan kranjec EPA
V Alti Badii je potekal paralelni veleslalom. Žan Kranjec je izpadel v osmini finala. Do svoje prve zmage v svetovnem pokalu je na fenomenalen način prišel Cyprien Sarrazin.

Na paralelnem veleslalomu v Alti Badii slovenske barve zastopa Žan Kranjec. Ta je imel v šestnajstini finala najprej obračun z Norvežanom Aleksandrom Aamodtom Kildejem. Na lanski preizkušnji sta v finalu sicer nastopila rojaka slednjega, Kjetil Jansrud je premagal Aksel Lund Svindala.

Kranjec je proti prvemu tekmecu slabo startal, a je norveški smučar sredi proge ob lepi prednosti naredil napako pri skoku in prevozil vratca ter tako avtomatično zaostal za pol sekunde. S tem je bil slovenski smučar na pragu uvrstitve med najboljših 16. A ta ni bila lahka, Kilde je skoraj izničil prednost, ob koncu je Kranjec ciljno črto prečkal le štiri stotinke pred nasprotnikom.

V osmino finala se sicer ni uspel prebiti Marcel Hirscher, ki ga je izločil Francoz Steve Missilier. V prvem krogu je presenetljivo izpadel tudi Nemec Felix Neureuther.

V osmini finala, kjer je odločala le ena vožnja, je Kranjca čakalo zelo težko delo, pomeril se je z Mathieujem Faivrejem, ki je imel tudi pravico do izbire proge. Francoz je vodil od starta do cilja in slovenskega veleslalomista ugnal za tri desetinke.

V polfinale sta se prebila dva Norvežana, Švicar in Francoz. Na prvem dvoboju je branilec naslova Jansrud storil napako pri skoku in prav tako kot Kilde v prvem krogu zapeljal skozi vratca, tudi Carlo Janka je imel težave pri skoku, a za las še pravilno prišel mimo vratc in tako postal prvi finalist. Kmalu se mu je pridružil še Cyprien Sarrazin, ki je dobil drugi polfinale po napaki Leif Kristiana Haugena. Slednji je nato v malem finalu klonil še proti Jansrudu, a s četrtim mestom zabeležil svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu.

Nato pa je zablestel Sarrazin. Ta je v finalu na startu izgubil palico, a vseeno ni popuščal in na koncu prišel do prve zmage med elito.

 

Pari:

Hirscher (Avt) - Missilier (Fra)

Nani (Ita) - Jansrud (Nor)

Luitz (Nem) - Zubčić (Hrv)

Eisath (Ita) - Nösig (Avt)

Neureuther (Nem) - Caviezel (Švi)

Feller (Avt) - Ford (ZDA)

De Aliprandini (Ita) - Janka (Švi)

Kristoffersen (Nor) - Odermatt (Švi)

Faivre (Fra) - Neteland (Nor)

Kranjec (Slo) - Kilde (Nor)

Haugen (Nor) - Leitinger (Avt)

Muffat-Jeandet (Fra) - Mölgg (Ita)

Schörghofer (Avt) - Cochran (ZDA)

Murisier (Švi) - Sarrazin (Fra)

Myhrer (Šve) - Paris (Ita)

Pinturault (Fra) - Olsson (Šve)


Osmina finala:

Missilier (Fra) - Jansrud (Nor)

Luitz (Nem) - Eisath (Ita)

Caviezel (Švi) - Feller (Avt)

Janka (Švi) - Kristoffersen (Nor)

Faivre (Fra) - Kranjec (Slo)

Haugen (Nor) - Muffat-Jeandet (Fra)

Schörghofer (Avt) - Sarrazin (Fra)

Myhrer (Šve) - Pinturault (Fra)

 

Četrtfinale:

Jansrud (Nor) - Luitz (Nem)

Caviezel (Švi) - Janka (Švi)

Faivre (Fra) - Haugen (Nor)

Sarrazin (Fra) - Myhrer (Šve)

 

Polfinale:

Jansrud (Nor) - Janka (Švi)

Haugen (Nor) - Sarrazin (Fra)

 

Finale:

Janka (Švi) - Sarrazin (Fra)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.