Šport > Zimski športi
17 ogledov

Kranjec: "Vse je 'top', veselim se SP"

robert kranjec Reuters
Najboljši slovenski smučarski skakalec zadnjih let Robert Kranjec, obenem najizkušenejši člen izjemno uspešne slovenske vrste, se veseli nastopa na nordijskem svetovnem prvenstvu v dolini Fiemme. Svetovni prvak v smučarskih poletih tudi to zimo dosega izjemne uspehe v svetovnem pokalu, tako da bo v Predazzu nastopil z dobrimi občutki.

"Občutki pred prvenstvom so super, upam le, da se bom do prve tekme na manjši skakalnici spet kondicijsko napolnil z energijo, da se bom dobro spočil. Nato pa si želim vseh deset dni v dolini Fiemme kar se da uživati in prikazati svoje najboljše skoke," je dejal Robert Kranjec, ki pred sobotno posamično tekmo na manjši skakalnici K-95; na manjši je Franci Petek leta 1991 prav v Predazzu osvojil naslov svetovnega prvaka, nima kakšnih posebnih rezultatskih ciljev.

"Na manjši skakalnici bo konkurenca brez dvoma še večja. Tam bo po mojem deset skakalcev znotraj enega metra; morda bo kakšen posameznik res odstopal, drugače pa bo po mojem 'vse letelo na isti kup'. Za malo skakalnico, po pravici povedano, nimam nobenih rezultatskih ciljev. Tekmo bom skušal oddelati po najboljših močeh, da si še malo okrepim samozavest in to je to," je pred prvo moško skakalno tekmo SP, ki bo v soboto, dejal 31-letni skakalec, ki je v Italijo seboj vzel še nov kombinezon in par novih smuči.

Kranjec skakalnice v Predazzu dobro pozna. Slovenska reprezentanca v dolini Fiemme, zlasti v poletnem času, opravi kar nekaj treningov, poleg tega je sam tam že nastopil na nordijskem SP leta 2003, kjer je bil na veliki skakalnici in z ekipo šesti.

Nimaš občutka, da gre za svetovno prvenstvo

"Tekme v Predazzu so na sporedu proti večeru, tako da bo glede vetra vse zelo mirno, ali pa bo pihalo rahlo od zadaj. Skakalnice tam so mi všeč, pred desetimi leti sem bil tam na svojem prvem svetovnem prvenstvu šesti. Všeč mi je, da je prvenstvo tam. Sam kraj in vzdušje sta mi všeč, tudi poleti mi je všeč, ko tam treniramo, morda nekoliko manjka le tisto pravo, tekmovalno vzdušje," je pojasnil Kranjec in dodal, da se pod skakalnicami le redko zbere več kot nekaj sto gledalcev: "Nimaš občutka, da gre za svetovno prvenstvo, saj ni gledalcev."

Kranjec in druščina so na zadnje v svetovnem pokalu nastopali na letalnici v Oberstdorfu, kjer so osvojili tretje mesto na ekipni tekmi, skupno pa so nemško turnejo Willingen - Klingenthal - Oberstdorf končali na drugem mestu. Pred odhodom v dolino Fiemme so tako opravili še trening v Planici, saj bi bil sicer prehod iz letalnice na manjšo skakalnico prehud.

"Super sem! Utrujen nisem nič, poškodb tudi nimam, zdravje mi dobro služi in za zdaj je vse 'top'. Res se že veselim svetovnega prvenstva," je sklenil Kranjec, ki bo nastopil že na svojem šestem SP. Sobotna tekma, kvalifikacije bodo že v petek ob 18. uri, a imata Kranjec in Peter Prevc nastop že zagotovljen, se bo s prvo serijo začela ob 17. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.