Slovenija
48 ogledov

Kranjski župan povzročil nesrečo

Boštjan Trilar Žurnal24 main
Včerajšnjo prometno nesrečo v Kranju je povzročil kranjski župan Boštjan Trilar. Pri tem naj bi odklonil alkotest, skušal prikriti okoliščine nesreče ter se do policistov vedel nespoštljivo.

Kranjski župan Boštjan Trilar je včeraj okoli osme ure zvečer le okoli pol kilometra od svojega doma v Stražišču povzročil prometno nesrečo, piše Miran Šubic v današnjem Dnevniku

Alkotest naj bi pri tem zavrnil, prav tako naj bi hotel tudi prikriti, kdo je bil v resnici za volanom, ter se do kranjskih policistov vedel nespoštljivo.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje se je sta na Škofjeloški cesti v Stražišču v Kranju trčila osebno in kombinirano vozilo.

Še v postopku

"Voznik osebnega avtomobila je zaradi neupoštevanja pravil varne vožnje na nasprotnem smernem vozišču trčil v vozilo drugega udeleženca in povzročil nesrečo, v kateri sta se on in drugi udeležen voznik lahko telesno poškodovala," pojasnjuje Bojan Kos s PU Kranj.

Povzročitelj nesreče je  po navedbah Kosa preizkus alkoholiziranosti odklonil in je bil zato pridržan, policisti pa proti njemu zaradi suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa še vodijo postopek.

Trčil v kombi

Po poročanju časnika se je Trilar, ki je vozil osebno vozilo in trčil v kombi, lažje poškodoval. 

Po nesreči naj bi skušal prikazati okoliščine nesreče tako, kot da službenega vozila Mestne občine Kranj ni vozil ter poklical svojo partnerico, ki je prišla na kraj nesreče. 

Odklonil je preizkus z alkotestom in s tem po poročanju časnika posredno potrdil ocene prisotnih, da je vozil pod vplivom alkohola, kar pa bo uradno pokazala preiskava. 

Funkcionarji, ki so kršili predpise

Kranjski župan se je tako pridružil listi funkcionarjev, ki so v preteklosti vozili pod vplivom alkohola, divjali na cesti ali kako drugače kršili prometne predpise, med katerimi sta bila tudi nekdanja notranja ministrica Katarina Kresal in prometni minister v Pahorjevi vladi Patrik Vlačič.

Kmetijski minister Henrik Gjerkeš je konec leta 2010 odstopil, ker je z 1,2 promila alkohola v krvi zakrivil prometno nesrečo. Amaterski posnetek s štajerske avtoceste je julija 2009 ujel tudi protokolarna vozila predsednika države Danila Türka, kako vozijo po cesti s hitrostjo okoli 160 km/h. Več o tem preberite v prispevku Pred mikrofoni svarijo, na cesti grešijo.

Komentarjev 15
  • dragec 11:46 11.februar 2016.

    katera stranka ga je spravila na oblast?????? takoj na smetišče politične zgodovine Kranja

  • Johan Spohan 11:36 11.februar 2016.

    Goljufati pa mora že po funkciji.

  • Papaja Popi 11:09 11.februar 2016.

    Pred zakonom smo vsi enaki.Le nekateri so malo bolj enaki.