Šport > Nogomet
85 ogledov

Krčani poskrbeli za sanjski debi

NK Krško ePosavje.com
Krčani so na tekmi 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1:0 (0:0) in s polno bero točk debitirali v najmočnejšem domačem nogometnem tekmovanju. Nogometaši iz Kopra so izgubili proti Domžalam z 2:3 (0:2).

V minuli sezoni drugouvrščeno moštvo v najmočnejšem ligaškem tekmovanju na domačih tleh iz Celja je v Krško prišlo kot velik favorit, na koncu pa se iz Posavja vrača praznih rok. Nogometno mero ji je v peklenskih razmerah za igro - temperatura je znašala 37 stopinj Celzija - vzel novinec v elitni druščini iz Krškega.

Uvod je minil v izenačeni igri. Prvi nevaren strel je v 14. minuti sprožil Enes Rujović, njegov poskus pa je gostujoči vratar Amel Mujčinović zanesljivo ubranil. Nato so na stadionu Matije Gubca, ki je bil napolnjen do zadnjega kotička, zagospodarili izbranci gostujočega trenerja Simona Rožmana, predvsem aktiven pa je bil Nigerijec Sunny Omoregie, ki se je v 19. minuti znašel v imenitni priložnosti, a je nastreljal vratarja Marka Zalokarja.

Afričan je v 34. minuti zatresel okvir domačih vrat, minuto kasneje pa dosegel zadetek, a ga je glavni sodnik Matej Jug razveljavil zaradi prepovedanega položaja. Končnica prvega dela je minila v pobudi gostov, najbolj obetaven poskus pa je proti vratom posavske ekipe sprožil Mihovil Jeronim Klapan.

V drugi polovici tekme je bila jalova pobuda na strani gostov, v 62. minuti pa je završalo na tribuni, saj je Jure Travner v svojem kazenskem prostoru zrušil Enesa Rujovića in prejel drugi rumeni karton, hkrati pa je sodnik pokazal na 11-metrovko, ki jo je uspešno izvedel Rujović.

Igralci iz mesta ob Savinji so po prejetem golu skušali doseči vsaj izenačujoči gol. Pobuda je bila na njihovi strani, navkljub nekaterim (pol)priložnostim se mreža Krčanov na veliko veselje domačih privržencev ni zatresla, za nameček pa je v končnici tekme Blaž Vrhovec prejel drugi rumeni karton, tako da so Celjani tekmo končali zgolj z devetimi igralci.

Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostila Krko, zasedba iz Krškega pa Luko Koper. Obe tekmi bosta v nedeljo, 26. julija.

Koprčani na domačih tleh začenjajo s porazom

Koper je zanesljivo začel sezono. V slovenskem superpokalu je premagal Maribor, v prvem predkrogu evropske lige izločil islandski Vikingur iz Reykjavika ter na prvi tekmi drugega predkroga na domačih tleh ugnal hrvaški Hajduk iz Splita s 3:2, državno prvenstvo na svoji Bonifiki pa je začel s porazom proti Domžalam.

Gostujoča ekipa je izjemno taktično odigrala prvi polčas osrednje tekme uvodnega kroga. Pobudo je prepustila Kopru, navkljub temu pa vseskozi imela nadzor nad primorsko ekipo, ki ni nastopila v najmočnejši zasedbi, trener Roberto Vanoli je namreč veliko igralcev spočil za veliko bolj pomemben mednarodni četrtkov dvoboj v dalmatinski prestolnici.

Domžalska ekipa je že svojo prvo obetavno akcijo kronala z zadetkom. Pobudnik akcije je bil Francoz Benjamin Morel, ki je lepo v ogenj poslal Nejca Skubica, po njegovem predložku z desne strani pa je bil v domačem kazenskem prostoru najvišji Žan Majer in po strelu z glavo ukanil nemočnega domačega vratarja Vasjo Simčiča.

Izbranci gostujočega trenerja Luke Elsnerja so le sedem minut kasneje podvojili svoje vodstvo. Brazilec Juninho je pošteno premešal domačo obrambo, po kombinirani akciji pa je Skubic z odmerjenim strelom povišal na 2:0. Koprčani so bili precej nejevoljni, še bolj v 41. minuti, ko je Nik Mršič prejel drugi rumeni karton in predčasno zapustil travnato površino.

Številčno zdesetkani Koprčani so v osmi minuti nadaljevanja prejeli še tretji gol, po (pol)protinapadu je Juninho izkoristil lepo podajo Dejana Trajkovskega z leve strani in povišal na 3:0.

Primorci so po tretjem prejetem golu zaigrali bolj pogumno, navkljub izgubljenem položaju so med 64. in 66. minuto znižali na 2:3. Prvi gol je po natančnem in močnem strelu z roba kazenskega prostora dosegel Jaka Štromajer, drugi pa po strelu z glavo Amar Rahmanović.

Prejeta gola sta prebudila tudi maloštevilno koprsko občinstvo, ki je nagradilo pogumno domačo igro z desetimi igralci v polju, popolnega preobrata pa vendarle niso priredili. V izdihljajih tekme so bili blizu temu, na srečo Domžalčanov pa je "rezervist" Luka Vekič v 89. minuti po strelu z glavo zadel le okvir vrat.

Domžalska zasedba bo v soboto, 25. julija, gostila Maribor, koprska ekipa pa bo dan kasneje gostovala v Krškem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.