Šport
28 ogledov

Krčani v zadnjo tretjino s +4

nogomet Saša Despot
Nogometaši Krškega bodo v zadnjo tretjino tekmovanja v drugi slovenski nogometni ligi krenili s štirimi točkami naskoka pred najbližjim zasledovalcem. Pred zadnjimi devetimi koli je zdaj drugi Aluminij, ki je v derbiju s 5:1 ugnal Triglav, Kranjčani pa so s porazom padli na tretje mesto.

Krško je na prvih dveh tekmah spomladanskega prvenstva osvojilo le točko, proti precej oslabljenemu Tolminu pa je tokrat zabeležilo visoko zmago. Gledalci na stadionu Matije Gubca so videli štiri zadetke, vse v drugem polčasu, ko so gostitelji napolnili mrežo Primorcev.

Ti so v Krško prišli po točko, od prve minute pa so zaigrali obrambno. Domači so imeli že v prvih 45 minutah dve izjemno lepi priložnosti, a se je izkazal Denis Baloh, še zlasti ob strelu Klemna Slivška. A že takoj na začetku drugega dela so izbranci Tomaža Petroviča povedli. Tim Čeh, sin nekdanjega slovenskega reprezentančnega kapetana Aleša Čeha, je s kakšnih 25 metrov sprožil z desne strani, žoga je preletela gostujočega čuvaja mreže in končala v njegovem desnem kotu. Le nekaj minut kasneje je vajo z leve strani ponovil Slaviša Dvorančić. Ta je zadel z nekoliko manjše oddaljenosti, a tudi po njegovem poizkusu je žoga pristala v zgornjem dolgem kotu nasprotnikovega gola. Primorci so spremenili taktiko, a to so domači znali izkoristiti. po dveh lepo izdelanih akcijah pa sta se v nadaljevanju tekme zadela še branilca Aleš Kožar in Jure Petric.

Z novimi tremi točkami so si Krčani zagotovili prvo mesto po 18. kolu, s tem pa tudi pet domačih tekem v zadnji tretjini prvenstva. Doslej so doma le eno tekmo odigrali neodločeno, vse ostale pa so dobili. Pred domačimi gledalci se bodo spomladi pomerili tudi z Aluminijem, ki je tokrat skočil na drugo mesto z domačo zmago proti kranjskemu Triglavu. Gorenjci so klonili z 1:5.

Domači so povedli sredi prvega polčasa, ko je enajstmetrovko izkoristil Marko Nunić. Že v prvem polčasu so Kranjčani sicer ostali z igralcem manj, zaradi drugega rumenega kartona je bil izključen branilec Momir Bojić. Aluminij je številčno prednost izkoristil že v začetnih minutah nadaljevanja, uspešen je bil Žiga Škoflek, a Triglavani so ekspresno odgovorili, Kranjčane je z bližine na gol zaostanka vrnil Matej Poplatnik. Gorenjci so kasneje zamudili tudi lepo priložnost za izenačenje, v 73. minuti pa so ostali še brez enega moža, drugič je rumeno videl še Aleš Poplatnik. Že pred tem je svoj drugi zadetek dosegel Škoflek, do konca tekme pa so gledalci v Kidričevem nato videli še izjemen gol s sredine igrišča Denisa Topolovca, piko na i pa je postavil Luka Prašnikar.

V preostalih tekmah je Ankaran-Hrvatini z 1:0 ugnal Dravinjo Kostroj, Fermtech Vežej z istim izidom Roltek Dob, Šenčur pa z 2:0 Šmartno 1928.

2. SNL, 18. kolo

Krško : TKK Tolmin  4:0 (0:0)
Čeh 46., Dvorančič 55., Kožar 75., Petric 85.

Ankaran-Hrvatini : Dravinja Kolstroj  1:0 (0:0)
Vekić 56./11-m

Šenčur : Šmartno 1928  2:0 (0:0)
Guberac 82., Rujović 90.

Farmtech Veržej : Roltek Dob  1:0 (0:0)
M. Vinkovič 59.

Aluminij : Triglav Kranj  5:1 (1:0)
Nunić 25./11-m, Škoflek 53., 66., Topolovec 83., Prašnikar 86.; M. Poplatnik 54.

Lestvica:
1. Krško  37
2. Aluminij  33
3. Triglav Kranj  31
4. Roltek Dob  29
5. Ankaran-Hrvatini  27
6. TKK Tolmin  26
7. Farmtech Veržej  25
8. Šenčur  21
9. Dravinja Kostroj  14
10. Šmartno 1928  8

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.