Slovenija > Črna kronika
437 ogledov

Kresalova na sodišču na robu solz

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Danes je na sojenju nekdanjemu sekretarju Lahu v zadevi najema stavbe za NPU na Dimičevi pričala nekdanja notranja ministrica Katarina Kresal.

Kresalova je zatrdila, da s poslom ni bilo nič narobe. Pravi, da zgodba o nepravilnostih pri najemu stavbe za Nacionalni preiskovalni urad (NPU) ni resnična in ni ni realna, zanjo ni bilo osebnih motivov in sosledje dogodkov ni takšno, kot se poskuša prikazati. 

Pravi, da je morala na projekt pasti senca dvoma, ker je ogrožal "igralce, razmerja, teme in moči", ki so bila že desetletja enaka. Tako se je rodila politična afera in začetek sistematične diskreditacije, meni Kresalova. 

Presenečena nad tožilstvom

Presenečena je, da je tožilstvo "tako slepo" sledilo posameznim ugotovitvam računskega sodišča, nato pa tudi Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Poročili obeh organov sta namreč ugotovili nepravilnosti, Kresalova pa je zato tudi odstopila z mesta ministrice.

Izpostavila je stališče računskega sodišča, da javni razpis za najem stavbe ni potreben, zato so ji ugotovitve sodišča "vzele sapo". Poleg tega so za mnenje zaprosili KPK, a od njih ni bilo nobenega glasu, je pa KPK leto in pol zatem, le dan po poročilu računskega sodišča, izdala mnenje. Po njenem je jasno, da KPK tukaj ni bila neodvisna od računskega sodišča.
Kresalova je bila danes med pojasnjevanjem sosledja poročil na robu solz, saj da "ji je postalo jasno, kaj se dogaja".

Komentarjev 15
  • Ferluci 07:34 07.november 2013.

    Vedno je blefirala, blefira, in bo blefirala. Takšna je pač po naravi, tukaj ni kaj dodati.

  • ac-dc 16:30 06.november 2013.

    Ne lutkovno. Smo South park.

  • kapibara 15:48 06.november 2013.

    Solze na sodišču..??Zaradi česa..?? Ker se je morala tam pojavit..?? ali zaradi kužkov..??