Šport > Nogomet
12 ogledov

Krhin in Kampl kot v "mladih letih"

nogometna reprezentanca
1/8
Anže Petkovšek
Čeprav 25-letni Rene Krhin in leto mlajši Kevin Kampl ne sodita med najizkušenejše može v četi Srečka Katanca, je njuna vloga v osrčju zvezne vrste izjemno odgovorna.

"Tako za selektorja kot zame je pomembno, da v klubu igram redno. To mi veliko pomeni tako v fizičnem kot tudi v psihološkem ritmu. S treningi pač ne moreš nadomestiti tekem in preostane mi le to, da še naprej trdo garam in skušam izkoristiti vsako priložnost, ki se mi ponudi," je po prihodu na reprezentančni zbor pojasnil Rene Krhin, ki si je pri španskem prvoligašu Granadi izboril standardno mesto v zvezni vrsti.

"Položaj zadnjega zveznega igralca mi najbolj odgovarja, seveda pa sem se pripravljem prilagoditi ekipi in zaigrati tudi na kakšnem drugem igralnem položaju, če bo to potrebno," je dodal 25-letni Mariborčan, ki se nadeja, da bo še naprej s Kevinom Kamplom skrbel za organizacijo igre slovenske izbrane vrste.

"Kevin vsako tekmo odigra po svojih najboljših močeh. Vsak igralec ima pač svoj najljubši položaj. Tudi sam je večkrat omenil, da se najboljše počuti na položaju zadnjega zveznega igralca. Že v mladi reprezentanci sva igrala skupaj in se dobro ujela. Končna odločitev je seveda v selektorjevih rokah," je dodal bivši član milanskega Interja, ki že vrsto let pridno zbira reprezentančne nastope.

"V članski izbrani vrsti sem že od svojega devetnajstega leta, tako da se s fanti zelo dobro poznam. Nekaj časa sem bil odsoten zaradi številnih poškodbe, vendar zaradi tega nimam težav z uigranostjo," je zaključil Krhin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.