Šport > Nogomet
29 ogledov

Juvetov "dvojni agent" blestel s štirimi goli Milanu

Candreva Morleo Bologna Lazio
1/30
EPA
Juventus se je pri Cagliariju vrnil po zaostanku in s tremi goli v sedmih minutah visoko slavil (4:1). AS Roma z evrogolom Alessandra Florenzija (škarjice) povozila Genoo (4:0). Zvezda kola s štirimi goli AC Milanu napadalec Sassuola Domenico Berardi (4:3).

Tekma v Sassuolu bi morala biti zgolj lahek poligon za debi Keisukeja Honde, najodmevnejše okrepitve AC Milana med zimskim prestopnim rokom, a so rdeče-črni v novi težavni epizodi grozne sezone Japoncu pripravili debi, ki bi ga verjetno najraje pozabil.

Začelo se je sicer dobro v meglenem Sassuolu, kjer je tekmo od obeh slovenskih reprezentantov začel le domači belokranjski vezist Jasmin Kurtić, Šempetrčana Valterja Birse pa ni bilo v ekipi, medtem ko še vedno okreva po poškodbi. Milan je hitro povedel z zadetkoma Robinha in Maria Balotellija, nato pa se je začel šov 19-letnega Domenica Berardija.

Z malega na veliki nogomet in do praga Juventusa

Mladi napadalec, ki je le po naključju z malega nogometa leta 2010 presedlal na igranje enajst na enajst (ob obisku brata, ki je študiral v Modeni, ga je na tekmi malega nogometa opazil nekdo, čigar prijatelj dela v mladinski šoli Sassuola), je prvega od kar štirih golov zabil v 15. minuti.

Berardi, ki si ga delno že lasti Juventus, je svojim bodočim velikim rivalom zabil fantastičen drugi gol, ko je po preigravanju Danieleja Bonere še drugič premagal Christiana Abbiatija. Izkušenega vratarja je že pri prvem zadetku prav po "malonogometno" obšel in zabil v prazno mrežo, za popoln preobrat in neverjetni hat-trick pa je zabil še pred polčasom.

Spisal zgodovino

Kmalu po povratku na zelenico je bilo že 4:2, Reggio Emilia je bila v deliriju, ko je Berardi s pomočjo odboja od Bonere zadel še četrtič. To mu je uspelo kot najmlajšemu nogometašu v zgodovini Serie A, za zgodovinski gol pa mu je žogo v sredino kazenskega prostora vrnil prav Kurtić.

Slabih deset minut pred koncem tekme je mladi italijanski reprezentant, ki ga pred začetkom velike kariere mučijo težave s selektorji mladinskih reprezentanc (na piki ga imajo zaradi izpuščene tekme U-19, za katero in imel dovoljenja), igrišče zapustil ob ovacijah, takrat pa je že nekaj minut po zelenici v svojem prvem nastopu tekal tudi Honda.

Blizu prvemu golu

Japonec je bil blizu debitantskemu golu, ko je šest minut pred koncem rednega dela zapravil veliko priložnost s strelom v okvir gola, zadetka pa nato ni uspelo zabiti niti Giampaolu Pazziniju. Je pa po novem strelu Honde uspelo znižati Riccardu Montolivu, ki je v mrežo pospravil odbitek za 4:3, Pazzini pa je kmalu znova stresel okvir gola.

Obramba Sassuola je nato zdržala za veliko zmago, ki je črno-zelene dvignila iz "rdeče cone", medtem ko je Milan ostal pri skromnih 22 točkah, kar je vsega pet več od nedeljskega nasprotnika in le šest od Bologne, ki zaseda 18. mesto.

Florenzi AS Roma Genoa Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA

Evrogol Florenzija in "poker" nista pomagala Romi

Alessandro Florenzi je z enim od golov sezone načel mrežo Genoe in na Olimpicu je AS Roma na koncu slavila s klasičnim "pokrom" golov, ki so jih prispevali tudi zimzeleni kapetan Francesco Totti, Maicon in Mehdi Benatia kot edini v drugem polčasu.

Roma je proti desetim možem iz pristanišča, dobre pol ure pred koncem je bil izključen Matuzalem, tako izvrstno odgovorila na prvi poraz sezone v Torinu. Golu Florenzija v 25. minuti, ki je presenetil prav vse, sodeč po proslavljanju pa očitno tudi strelca samega, je prišel po prostem strelu Tottija. Ta je končal v živem zidu, žoga pa je po slabem izbijanju priletela do rimskega mladeniča. Ta je z izjemno akrobacijo zadel s pomočjo spodnjega dela vratnice in začel noro slavje.

Izključen med menjavo

Na 2:0 je povišal Totti sam, ko je še v prvem polčasu zadel ob pomoči precejšnjega odboja od enega izmed branilcev, Maicon pa je tik pred polčasom brezhibno zaključil hiter protinapad. Eden izmed igralcev sezone Benatia je že s svojim petim golom v novem klubu postavil končni izid kmalu po začetku drugih 45 minut.

Kislo popoldne Ligurijcem je še pokvarila bizarna izključitev Matuzalema, ki je dobil drugi rumeni karton ob tem, ko je ob odhajanju z zelenice gestikuliral proti domačim navijačem. Isaac Cofie, ki je že stekel na zelenico, je moral nazaj na klop, čeprav je Ganec kmalu tudi zares vstopil namesto Andree Bertolaccija.

Sedem norih minut Juventusa

Dišalo je že po tem, da bo Juventus po navidez že odločilni zmagi na derbiju z rumeno-rdečimi zdrsnili na Sardiniji, kjer pa je nekajminutna "furija" zadetkov varovancem Antonia Conteja prinesla novo visoko zmago (4:1).

Cagilari je povedel z zadetkom nekdanjega palermovca Mauricia Pinille, a je še v prvem polčasu izenačil Fernando Llorente. Španski reprezentant, ki ga v boju za nastop na mundialu čaka še huda bitka z Álvarom Negredom, Diegom Costo in ostalimi, je v drugem polčasu zadel še enkrat, ko sta med 73. in 80. minuto zadela še Claudio Marchisio in Stephan Lichsteiner za rekordno enajsto zaporedno zmago stare dame.

Napaka Adána pokopala vse upe

Juve, že pred časom jesenski prvak, ima po polovici prvenstva 52 točk, osem več od Rome (44) in deset od Napolija (42). Da Torinčani niso zaostajali še več kot z enim golom, se lahko zahvalijo le vratarju Gianluigiju Buffonu, potem ko ga je z glavo z neposredne bližine v 21. minuti sicer uspel premagati Pinilla, Čilenec sam in njegov soigralec Daniele Conti pa sta se na las približala novim zadetkom.

Llorente je po podaji Lichtsteinerja nato izenačil v 31. minuti, Buffon pa je z novo izjemno obrambo po strelu z glavo Danieleja Dessene znova rešil goste. Odločilne udarce je Juve domačim zadal v zadnjih 20 minutah, ko je Marchisio zadel za vodstvo s strelom z razdalje. Llorente je le kakšen napad kasneje zaključil hiter protiudar, Lichtsteiner pa je za nekajminutni "blitz" izkoristil napako vratarja Antonia Adána, nekdanjega člana madridskega Reala. Edini domači strelec Pinilla je nervozen predčasno zapustil zelenico zaradi protestov.

Montella Torino Fiorentina Serie A Italija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA

Krhin 0-0 Reja, Viola trpi brez Rossija

Slovenski reprezentant Rene Krhin je v zelo zaspani tekmi na stadionu Dall'Ara odigral zadnjih deset minut in Bologni pomagal do točke proti Laziu (0:0), s katero pa moštvo iz pokrajine Emilia-Romagna ni napredovalo po lestvici.

Lazio še na drugem srečanju po vrnitvi Edija Reje ni dobil gola, v prejšnjem kolu so Rimljani minimalno premagali milanski Inter. Na prvi nedeljski tekmi je Fiorentina občutila vse posledice poškodbe Giuseppeja Rossija in medtem, ko izvrstni italijanski reprezentant okreva v ZDA, pri Torinu izgubila pomembne točke (0:0).

Iličić kot "špica" neučinkovit

Referenca v konici napada je bil ravno slovenski reprezentant Josip Iličić, ki pa v dobri uri igre ni uspel resneje pritisniti pečata na tekmo. Trener Vincenzo Montella ga je v 63. minuti nadomestil z Ukrajincem Aleksandrom Jakovenkom, ki pa ni prinesel vidnega napredka. Viola je na četrtem mestu sicer znižala zaostanek za tretjim Napolijem, a so južnjaki na popoldanski tekmi z bližnjo zasledovalko Hellas Verono še dodatno pobegnili (3:0).

Dries Mertens je brez Mareka Hamšika, ki je tekmo v Veroni začel na klopi, znova povedel Neapeljčane v vodstvo z golom v 27. minuti, odločitev pa je padla šele v zadnjih 20 minutah, ko sta v razmaku le nekaj minut zadela še Lorenzo Insigne in Blerim Džemaili.

Italijanska liga, 19. kolo:

Livorno : Parma 0:3 (0:1)
Palladino (2), Amauri (86, 90/11m)

Bologna : Lazio 0:0 (0:0)
Krhin (Bologna) je igral od 80. minute.

Torino : Fiorentina 0:0
Iličić (Fiorentina) je igral do 63. minute.

Atalanta : Catania 2:1 (0:0)
Denis (67/11-m), Moralez (86); Leto (89)

Cagliari : Juventus 1:4 (1:1)
Pinilla (21); Llorente (31, 76), Marchisio (73), Lichtsteiner (80)
RK: Pinilla (86/Cagliari)

Hellas Verona : Napoli 0:3 (0:1)
Mertens (27), Insigne (72), Džemaili (76)

AS Roma : Genoa 4:0 (3:0)
Florenzi (25), Totti (30), Maicon (43), Benatia (52)
RK: Matuzalem (58/Genoa)

Sassuolo : AC Milan 4:3 (3:2)
Berardi (15, 28, 41, 47); Robinho (9), Balotelli (13), Montolivo (86)
Kurtić (Sassuolo) je odigral celo tekmo, Birse (Milan) ni bilo v ekipi.

Ponedeljek ob 19.00:
Sampdoria – Udinese

Ob 20.45:
Inter – Chievo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.