Šport > Nogomet
6 ogledov

Krhin po prilagojenem programu

Rene Krhin EPA
Slovenska nogometna reprezentanca je dopoldne v Lescah opravila nov trening pred sobotno kvalifikacijsko tekmo v Baslu proti Švici.

Vratar Jan Oblak je zaradi manjših težav s kolenom počival, Rene Krhin, ki je izpustil zadnje pol ure torkovega treninga, pa je zaradi lažje poškodbe stegenske mišice delal po rahlo prilagojenem programu.

Sicer pa med reprezentanti vlada pozitivno vzdušje, kar je potrdil tudi kapetan Boštjan Cesar. "Energija je vedno pozitivna. Zavedamo se, da so pred nami še štiri odločilne tekme. Gremo tekmo po tekmo, moramo se dobro pripraviti in odigrati dobro tekmo v Švici."

Poudaril je, da si proti Švici ne bodo smeli dovoliti takšnega padca koncentracije, kot so si ga na tekmi proti Angliji, ko so v izdihljajih tekme prejeli gol za poraz. "Vemo, da smo imeli točko že skoraj priigrano, a smo na koncu izgubili. Toda to je že za nami, moramo gledati naprej, ne smemo pa več ponavljati takih napak. Verjamem, da lahko odigramo dobro tekmo," meni Cesar.

Steber slovenske obrambe je sicer s širokim nasmeškom prišel na tokratno akcijo, saj je v klubu uspešno začel sezono. Chiveo je po dveh krogih z razliko v zadetkih 7:1 celo vodilni v serie A. Pot v Slovenijo je bila tudi zaradi tega lažja. "Klub je eno, reprezentanca drugo. Treba se je čim prej prilagoditi reprezentančni ravni. Je pa vse zagotovo lažje po takem nizu," pravi Cesar.

Ta je zadovoljen tudi zaradi dejstva, da je bil njegov klubski in reprezentančni soigralec Valter Birsa eden boljših posameznikov v uvodnih dveh krogih serie A. Na zadnji tekmi proti Laziu je prispeval dve podaji in zadetek, na prvi, ob slavju pr Empoliju, pa gol in podajo.

"Valter je trenutno v vrhunski formi, to kaže iz tedna v teden. Vesel sem zaradi tega in verjamem, da lahko marsikaj pokaže tudi v reprezentanci," je še povedal izkušeni branilec.

Slovensko vrsto danes popoldne čaka še en trening v Lescah, v četrtek pa bodo izbranci Srečka Katanca znova vadili v Stožicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.