Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Kri in špageti na Grossmannu

Byzantium Promo
V znamenju krikov groze, špageti vesternov, glasbenih dokumentarcev in rujne kapljice se danes začenja festival fantastičnega filma in vina Grossmann.

Danes je se s projekcijo novega filma Neila Jordana Byzantium začenja  deveta edicija Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina, ki bo poleg filma, vina in grozot ponudil tudi vrsto drugih kulturno-zabavnih dogodkov. V šestih dneh se jih bo zvrstilo kar do 90, med njimi pa bo najti filmske projekcije, pogovore z gosti, degustacije vrhunskih vin (s posebnim gostom, svetovno znanim vinskim strokovnjakom Darrelom Josephom), umetniške razstave (Blaž Porenta, Matjaž Tančič), koncerte, predstave, igralske delavnice (z Žigo Čamernikom), delavnice posebnih učinkov (z Mad Squirrel FX) ter nenavadna tekmovanja, kot sta Kraljica krika in nori kralj. 

Vesterni in horor

Glavna Grossmannova tematika so letos špageti vesterni, saj bosta Ljutomer obiskala legendarni italijanski igralec Franco Nero in italijanski režiser Enzo G. Castellari, s katerima bo v četrtek in petek potekal tudi javni pogovor, festival pa seveda ne bo minil niti brez tradicionalnega sprevoda zombijev, ki se bo zgodil na zadnji dan festivala, v soboto.  

Med filmskimi gosti bodo poleg častnih gostov Nera in Castellarija tudi litovska igralka Jurga Jutaite, režiserji Stuart Urban, Ricky Wood, Milan Todorović, Richard Raaphorst, lanski prejemnik častnega Hudega mačka, srbski režiser Goran Markovič, in drugi. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.