Magazin > Lepota & telo
55 ogledov

Evropska kartica ni dovolj

Zivljenje04.02.09...smucanje...zima...sneg...sedeznica....zicnica...Foto: Osttti Zivljenje04.02.09...smucanje...zima...sneg...sedeznica....zicnica...Foto: Osttti
Pri prevozu na žičnici ste zavarovani z vozovnico. Nezavarovane lahko reševanje hitro stane nekaj tisoč evrov. 9 evrov je najmanj, kolikor boste odšteli za osem dni najosnovnejšega zavarovanja z asistenco v tujini.

Reševanje na smučiščih v drugih državah običajno ne spada med pravice iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, so te dni opozorili na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS). To pomeni, da vam evropska kartica zdravstvenega zavarovanja ne bo prav nič pomagala, zato je še pred odhodom na smučanje v tujino treba skleniti zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

Preverite, kaj pokriva

Pri nakupu zavarovanja pa bodite previdni, da ne bo šlo za impulzivno odločitev. Najprej preverite, kaj točno pokriva, primerjajte različne ponudnike in ocenite, ali je premija primerna temu, kar zavarovanje ponuja v zameno. Na ZPS ob tem svetujejo, da bodite pozorni predvsem na to, v katerih državah zavarovanje velja, kaj vključuje in česa ne, ter preverite njegovo trajanje in morebiten način podaljšanja. Ob tem preberite tudi drobni tisk – splošne pogoje in informacije, kako se zavarovanje uveljavlja.

Krijejo le, če so zavarovani oni

"Imetnik smučarske vozovnice je zavarovan pri prevozu na vseh žičniških napravah in pri uporabi smučišča, in sicer za primer telesne poškodbe ter poškodovane opreme oziroma tovora, vendar je upravljalec smučišča odgovoren le, če poškodbe nastanejo po njegovi krivdi ali zaradi njegove malomarnosti," opozarjajo na ZPS. To pa se zgodi le izjemoma, zato na to ne računajte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.