Šport
31 ogledov

Krim v glavni del s prvega mesta

Krim Mercator Krim Mercator/Facebook
Rokometašice Krima Mercatorja so v 6. krogu lige prvakinj v gosteh premagale Larvik (31:36). S četrto zmago so potrdile prvo mesto v skupini D in napredovanje v nadaljevanje tekmovanja oziroma tako imenovani glavni del, ki se bo začel konec januarja.

Izbranke Uroša Bregarja so zadnje dejanje v tem delu lige prvakinj opravile z odliko. Potem ko so se v ligo prvakinj prebile skozi kvalifikacije, so v skupinskem delu dosegle nepričakovane štiri zmage in prvo mesto. Danes so povsem zasluženo v gosteh odpravile sloviti Larvik, ki pa bo tako kot Krim napredoval v glavni del tekmovanja oziroma med 12 najboljših ekip.

Krimovke so tekmo dobro odprle in hitro povedle s 4:1, v naslednjih minutah pa je krimovke v ospredju držala predvsem razpoložena Elizabeth Omoregie, ki je zlahka zadevala z zunanjih položajev. Domači strateg Tor Moen je hitro posegel po minuti odmora pri zaostanku s 5:7, kar se mu je vsaj začasno obrestovalo. V 19. minuti so namreč njegove varovanke po zaslugi Linn-Kristin Koren-Riegelhuth prvič na tekmi povedle (10:9).

Toda vodstvo ni dolgo zdržalo, borbene Ljubljančanke so kmalu spet prišle do dveh zadetkov prednosti (14:12, 15:13), na glavni odmor po četrtem zadetku (tretjem s sedmih metrov) Nine Jeriček pa so nesle tri zadetke zaloge (17:14).

Marinčkova odlična v ključnih trenutkih

Še za gol več so vodile v 31. minuti po novem, že šestem zadetku Omoregiejeve (18:14), Alja Koren pa je v 32. minuti zadela že za 20:15. V teh trenutkih so sicer zadetki na obeh straneh kar deževali, ekipi sta akcije zaključevali hitro in učinkovito, kar je bolj ustrezalo gostjam, ki so naskok še povečale. Mirjeta Bajramoska je namreč v 36. minuti dosegla zadetek za 24:18.

V 38. minuti so Ljubljančanke po novem zadetku Korenove prišle že do sedmih golov prednosti (25:18). Zadnjih 15 minut tekme pa so morale gostje odigrati brez pomoči razigrane Omoregiejeve, ki je po treh dvominutnih izključitvah morala na tribuno. Norvežanke so nato začele nižati zaostanek in se v 46. minuti približale na 25:28.

Črne minute Krima so se še nadaljevale, strelsko razpoložena Amanda Kurtović je v 50. minuti zadela za 27:28, nakar je Krimova vratarka Miša Marinček s svojim drugim zadetkom čez celo igrišče vendarle preprečila izenačenje Larvika. Še več, v naslednjem napadu je z novim golom iz svojega kazenskega prostora zadela za 30:27.

Ko je Bajramoska v 53. minuti zadela za 32:28 in je nato Marinčkova zaustavila še protinapad Skandinavk, je bila zmaga za prvo mesto v skupini zelo blizu. Potrdila pa jo je Polona Barić nekaj trenutkov pozneje, ko je zadela prazno mrežo gostiteljic za 34:29.

Liga prvakinj (skupina D), 6. kolo:

Larvik - Krim Mercator 31:36 (14:17)
Frafjord 10, Kurtović 9; Omoregie 7, Koren 6, Bajramoska 5.

Nedelja:
Esbjerg - Sävehof

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.