Šport
28 ogledov

Krimovke eno zmago od elite

Krim Mercator Krim Mercator/Facebook
Rokometašice Krima Mercatorja so v polfinalu kvalifikacijskega turnirja za preboj v ligo prvakinj v Ljubljani premagale slovaško zasedbo Iuventa Mihalovce (28:22). V nedeljskem finalu, ki se bo na Kodeljevem začel ob 17.00, se bodo pomerile z Indecom Conversanom.

Rokometašice Krima so dobro opravile prvo nalogo na poti proti 22. zaporednemu nastopu v ligi prvakinj. Slovakinje so premagale zelo zanesljivo, vodile so celo tekmo, strelsko pa sta se najbolj izkazali Mirjeta Bajramoska in Polona Barič s po šestimi zadetki. Pri gostjah je bila s petimi najuspešnejša Jevgenija Levčenko.

Krimovke so z zadetkoma Polone Barić in enim Nine Jeriček na uvodu tekme povedle s 3:0, vodstva pa iz rok niso več izpustile. Imele so tudi že šest zadetkov naskoka (10:4), in sicer v 20. minuti, ko je zadela Aneta Benko. Slovakinje so sicer približale, a le na tri gole, polčas pa končale s štirimi goli minusa.

V uvodu drugega polčasa so krimovke dobro zaigrale v obrambi in tekmic dolgo niso pustile do novega zadetka. Na drugi strani so jih same dosegle tri zapovrstjo in v 35. minuti povedle s 17:10. Ko je Benkova v 43. minuti zadela za 21:13, je bil zmagovalec znan.

Kvalifikacije za ligo prvakinj, polfinale:

Krim Mercator - Iuventa Mihailovce 28:22 (14:10)
Bajramoska in Barič po 6, Benko 5; Levčenko 5.

Selgros Lublin - Indeco Conversano 27:28 (12:14)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.