Šport
10 ogledov

Krim na Švedsko po napredovanje

(Krim Mercator - Sävehof) Tone Tiselj Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so na pragu uvrstitve v drugi del Lige prvakinj, potrditev tega lahko pride že v nedeljo, ko gostujejo pri Sävehofu.

Švedski Sävehof ima tako kot Krim po štirih tekmah šest točk. Na prvi medsebojni tekmi v sezoni so izbranke Toneta Tislja zmagale, s podobnimi željami pa se bodo v soboto odpravile tudi na Švedsko. Na tekmi v Stožicah so se Švedinje slovenskim prvakinjam dolgo dobro upirale, gostiteljice so njihov odpor strle šele v zadnjih minutah tekme in na koncu slavile z zanesljivih 36:28.

"Prva tekma ne pomeni nič. Dejstvo je, da se je Sävehof že takrat pokazal kot zelo kakovostna ekipa. Njen odpor smo zlomili ob koncu drugega polčasa. Po tisti tekmi je švedska ekipa nadaljevala z dobrimi igrami, vse tri tekme je zmagala. Že pred prvo tekmo sem menil, da je Sävehof dobra ekipa, dobro selekcionirana, mogoče ji manjka le malce izkušenj in samozavesti, kar pa je pridobila z letošnjimi zmagami in tudi lansko sezono. Čaka nas težka in kakovostna tekma, mi pa moramo igrati na višji ravni kot doma, to je edina pot do uspeha," je na novinarski konferenci uvodoma dejal Tiselj.

"Igrajo lep, preprost rokomet"

Ta v igri Skandinavk ne pričakuje kakšnih večjih sprememb v primerjavi s prvim obračunom. "V njihovi igri ni nekih bistvenih sprememb. Igrajo lep, preprost rokomet. To je ekipa deklet, ki so starostno precej skupaj, skupaj so odraščala, motiv pa je neprimerno večji kot v preteklosti. Energetski potencial je na višji ravni, svoje pa doda občinstvo. V taktičnem smislu pa se v primerjavi z minulo sezono niso posebej spremenili. Okostje njihove ekipe so tri res kakovostne zunanje igralke Jenny Alm, Jasmina Roberts in Ida Oden, tu pomaga še Elin Karlsson, imajo dve odlični krožni napadalki in štiri krila, ki se stalno menjavajo, v zadnjem obdobju pa res kakovostno brani tudi njihova vratarka," ekipo Sävehofa hvali Krimov strateg.

Tiselj na Švedskem zelo verjetno ne bo mogel računati na krožno napadalko Oano Maneo, ki ima težave z bolečinami v križu, kljub njenemu izostanku pa je Krimov igralski kader dovolj širok za novo, četrto zmago v sezoni. A zanjo bo treba nekaj elementov v igri popraviti.

Obramba ključ do uspeha

"Najpomembneje je, da popravimo obrambo. Mi smo letos že igrali dve tekmi s Sävehofom. Obe smo zmagali, a na obeh igrali zelo slabo v obrambi. Obramba in vračanje sta ključ do uspeha. Ponoviti pa moramo tudi disciplinirano in potrpežljivo igro v napadu, kot smo jo pokazali proti njim na prvi tekmi, pa tudi proti Leipzigu in na zadnji tekmi proti Metzu," meni Tiselj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.