Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Kriminalisti na občini

Preiskava vseh okoliščin nesreče še traja. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Kriminalisti PU Novo mesto danes opravljajo hiše preiskave stanovanj in poslovnih prostorov na desetih krajih. Preiskujejo sume zlorabe uradnega položaja, oškodovanja in goljufij. Po neuradnih podatkih naj bi preiskovali tudi prostore Občine Šentrupert.

S Policijske uprave (PU) Novo mesto so sporočili, da njihovi kriminalisti na več krajih območja novomeške PU zbirajo obvestila in dokaze za utemeljitev sumov kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, oškodovanja javnih sredstev, goljufije na škodo evropskih skupnosti, položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

V hišnih preiskavah sodeluje trideset kriminalistov in policistov PU Novo mesto, do zdaj pa nikomur niso odvzeli prostosti ali odredili pridržanja.

Kriminalisti so predkazenski postopek začeli lani, vse navedene dejavnosti pa izvajajo na podlagi usmeritev in navodil novomeškega okrožnega državnega tožilstva, so še sporočili s PU Novo mesto.

Po neuradnih podatkih s terena naj bi omenjeni postopek sprožili zaradi domnevnega navzkrižja interesov pri delovanju občinskega vodstva pod vodstvom šentrupertskega župana Ruperta Goleta. Ta se danes na telefonske klice ni odzval, občinskim uslužbencem pa naj bi kriminalisti začasno preprečili dostop do delovnih mest.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • kocka55 19:20 28.julij 2016.

    Kriminalisti PU, zelo dobro – odlično. TO BI MORALI NAREDITI NA VSEH Občinah po Sloveniji. Vse župane in občinske uslužbence ,bi bilo treba pregledati. Od kot jim premoženje, kako se oddajajo dela in nabava. Vse občine imajo tako imenovane HIŠNE ...prikaži več IZVAJALCE IN DOBAVITELJE. Na žalost ,to vsi vedo a se nič ne naredi. Vse se pomete pod preprogo ali zastara v predalih. Treba je spremeniti ,zakonodajo da se ti nedotakljivi župani ali svetniki in ostali politiki ODPOKLIČEJO ,če ne delajo kot mislijo VEČINA volivci. Nihče ni nič kriv,naša sodišča so takšna kot so, zato smo NAFISKA država. Poglejte kar nekaj afer županov,potem to vse pade na sodiščih,vsak bebec ve in sliši kako potekajo lopovščine po občinah, posebno po strankarskih ključu samo da je NAŠ. Potem gredo hišni izvajalci drugemu za podizvajalca v drugo občino da se krog zapre. HALO,Ljubljana - Janković ,Koper – Popovič, Maribor – Kangler – Fištravec, Celje – Šrot, Novo mesto – Muhiča,itd.