Slovenija > Črna kronika
74 ogledov

Kriminalisti nad bankirje

slovenija, kriminalisti, policija, kamnik, foto: nik rov Nik Rovan
Preiskava na DUTB. Kriminalisti po pisanju 24ur.com iščejo dokaze zoper nekdanje vodilne na Probanki, ki naj bi po neuradnih informacijah banko oškodovali za najmanj sedem milijonov evrov. Premoženje likvidirane Probanke je bilo letos skupaj pripojeno DUTB.

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) tako po informacijah 24ur.com zaradi spornih kreditov nekdanje uprave Probanke pod vodstvom Romane Pajenk iščejo poslovno dokumentacijo, ki se nanaša na milijonska posojila nekdanje Probanke družbam Zlata Moneta II in Medaljon, celjskemu Klasju ter Pekarnam Ptuj.

Po informacijah portala naj bi bilo kaznivih dejanj zlorabe položaja osumljenih pet bančnikov Probanke, poleg nekdanje prve dame ugasle mariborske banke Pajenkove še člana uprave Milana Lah in Vito Verstovšek, direktor v poslovni enoti Maribor Borut Bizjak in še eden od direktorjev znotraj banke Peter Lobnik.

Kriminalisti jih sumijo, da so dajali posojila družbam, ki do tega niso bile upravičene in niso bile kreditno sposobne, saj so nekatere poslovale celo z izgubo. Po mnenju kriminalistov naj bi bančniki vedeli, da družbe kreditov ne bodo mogle vrniti. Tako naj bi kršili več bančnih predpisov in internih aktov, pa tudi zakon o bančništvu.

Skupno naj bi banko tako po pisanju portala oškodovali za najmanj sedem milijonov evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Božidar Dinič 12:46 15.november 2016.

    glinicinija spoštovana za tak odgovor moraste najeti upokojenega mariborskega udbovca ki je uspešen privat agent ali možekarja upkojenega udbovca ki je notar ali advokat ali prvo damo kriminalistk v pokoju od zahtevnih opravil glede gospodarskegakriminala izćrpana ti še živijo in ...prikaži večo in so vprimeru vsega neštetega službovali prosim vas lepo kaj se pa greste lp

  • glicinija 11:32 15.november 2016.

    pa kdaj se bodo nehali norčevati iz nas tile kriminalisti