Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Kriminalisti pridržali sedem oseb

Preiskava Branka Goršeta
1/4
Saša Despot
Na območju Ljubljane od jutra poteka več hišnih preiskav. Neuradno: preiskujejo stečajnega upravitelja Braneta Goršeta. Pridržanih sedem oseb.

Na Policijski upravi (PU) Koper so potrdili, da v Ljubljani od zgodnjih jutranjih ur poteka večje število hišnih preiskav pri fizičnih in pravnih osebah. Po naših neuradnih informacijah se kriminalisti mudijo pri stečajnem upravitelju Branetu Goršetu.

Policisti so odvzeli prostost in pridržali sedem osumljencev, med njimi dva tuja državljana. Pridržali  so 53-letnega Ljubljančana in njegovo 50-letno soprogo,54-letno Domžalčanko, 47-letnega Vrhničana, 36-letnega Ljubljančana in dva državljana Srbije, 47-letnega  moškega  in  njegovo 46-letno izvenzakonsko partnerico (oba stanujeta na območju Ljubljane).

Zaradi obsežnosti preiskave bodo aktivnosti policije najverjetneje trajale do poznih večernih ur.

Hišne  preiskave  so rezultat večmesečnega dela koprskih kriminalistov, današnje preiskave pa potekajo v sodelovanju z ljubljanskimi, novogoriškimi in mariborskimi kriminalisti ter policisti.

KPK podala ovadbo

Preiskavo so začeli septembra leta 2010, in sicer po prejemu ovadbe Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Ovadili so dve osebi zaradi suma zlorabe uradnega položaja. "Med izvajanjem preiskave je bilo ugotovljeno, da obstajajo tudi razlogi za sum storitve več drugih kaznivih dejanj, pri katerih je bilo udeleženo večje število osumljencev," so sporočili s PU Koper.

Ta druga kazniva dejanja so poslovna goljufija, pranje denarja in zloraba položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Več bo znanega po zaključenih prvih preiskovalnih postopkih.

Gorše suspendiran

Nekdanji pravosodni minister Senko Pličanič je sicer oktobra lani stečajnega upravitelja Goršeta suspendiral, sodišča pa so ga razrešila z vseh 47 funkcij stečajnega upravitelja. Goršetu namreč na ljubljanskem okrožnem sodišču sodijo zaradi suma zlorabe položaja pri vodenju stečaja HKS Sicure.

Komentarjev 3
  • allstarr111 16:12 13.februar 2013.

    Fora je v tem da bo do vočerje že doma. če že slučajno ni. Brez veze poročat o takih akcijah kjer na koncu ni noben niti priprt kaj šele obsojen, če pa slučajno je dobi pogojno.Raje pišite če ...prikaži veče ja kaka nova "pevka" izda nov hit :)

  • primorka 16:02 13.februar 2013.

    KOLIKO IMAMO TAKIH IN PODOBNIH PODGAN PRI NAS. VSE NAS,KI SMO POŠTENI NAS BODO POTEPTALI. MA,KJE MI ŽIVIMO ?

  • Lavdan 15:17 13.februar 2013.

    Najbolje bo, da se začne lov za poštenimi Slovenci, saj lumpov je na vsakem koraku dovolj. Na žalost spet eden, ki mu ne bodo dokazali nič, tako da se policaji brez potrebe mučijo