Slovenija
60 ogledov

Kriminalistična preiskava na študentski organizaciji

Študentska organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) Suzana Kos
Zaradi suma gospodarske kriminalitete pod drobnogledom Študentska organizacija Univerze na Primorskem.

Koprski kriminalisti preiskujejo prostore Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP). Kot nam je potrdil predstavnik Policijske uprave Koper Dimitrij Marušič, "zaradi utemeljenega suma več kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete opravljajo hišne preiskave pri določeni pravni osebi".

Preiskava za zdaj poteka le na sedežu organizacije.

Sebastjan Kokl, direktor ŠOUP | Avtor: Suzana Kos Suzana Kos
Direktor ŠOUP-a Sebastjan Kokl je v izjavi za novinarje povedal, da jih je policija danes obiskala tretjič. Kriminaliste po njegovih besedah zanima poslovanje ŠOUP-a od leta 2007. Kokl je zanikal, da se je na svojem položaju kakorkoli okoristil, prav tako trdi, da sam oziroma ŠOUP ni ustanovil nobenega podjetja, preko katerega bi denar študentske organizacije odtekal v zasebne žepe.

Kokl je med drugim še povedal, da je kriminalistične preiskave vesel, saj bo le na ta način lahko ovrgel očitke, ki se v medijih pojavljajo na njegov račun. Dodal je še, da je kriminalistična preiskava stekla na podlagi anonimne prijave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.