Šport
13 ogledov

Krimovkam za slovo rekorden poraz

krim Anže Petkovšek
Rokometašice Krima Mercatorja so v zadnjem, 6. krogu glavnega dela lige prvakinj izgubile na gostovanju v Podgorici pri Budućnosti z 20:39 (8:19).

Krim Mercator je po visokem porazu doma v prejšnjem krogu proti Vardarju iz Skopja pravo katastrofo doživel tudi proti Budućnosti. Igralke iz Podgorice so z deveto zmago potrdile prvo mesto v skupini 1, Krimovke pa izgubile devetič, s čimer so glavni del lige prvakinj končale na zadnjem mestu v skupini. Krimovke so doživele svoj najvišji poraz v zgodovini ligi prvakinj, izgubile so za 19 golov. Prejšnji rekordni poraz so doživele v prejšnjem krogu, ko jih je za 18 golov premagal Vardar.

Ljubljančanke so tekmo začele slabo. Budućnost je brez težav prihajala do položajev za strel in golov, prednost je hitro narasla na 5:0 in Marta Bon je vzela prvo minuto odmora. Ta njenim varovankam kaj veliko ni pomagala, saj so domače zadele še dvakrat.

Prvi gol so gostje dosegle v 10. minuti, ko je bila uspešna Tamara Mavsar. Kapetanka Krima je zadela tudi za 2:7 v 12. minuti. Ko so krimovke prišle do "le" štirih golov zaostanka (4:8), so se jim v napadu spet prikradle napake in nezbranost, s tem pa so tekmicam omogočile, da so spet pobegnile. Razlika je naraščala in naraščala, slovenskim rokometašicam ni šlo niti ob igralki več in že do polčasa so si pridelale zaostanke 8:19.

Krimu nič kaj bolje ni šlo niti v drugem delu. Črnogorke so napake kaznovale, predvsem so bile uspešne v protinapadih. Tega so Ljubljančanke prvič na tekmi uspešno izvedle šele v 35. minuti, ko je bila uspešna Maja Lukovič. V končnici tekme je Budućnost povsem nadigrala izbranke Bonove in jim prizadejala nov visok poraz za slovo od lige prvakinj.

Pri Krimu se je s sedmimi goli izkazala Tamara Mavsar, petkrat je zadela Elizabeth Omoregie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.