Šport
53 ogledov

Krimovke domov z minus štiri

rokomet Krim Saša Despot
Rokometašice Krima Mercatorja so na prvi polfinalni tekmi pokala pokalnih zmagovalk v gosteh izgubile proti Ladi Toljati s 24:28 (14:13). Povratna tekma bo prihodnjo soboto v Ljubljani.

Ljubljančanke so si v Rusiji želele izboriti ugoden rezultat, kar bi bil po besedah trenerja Uroša Bregarja tudi poraz s tremi zadetki. Krimovkam je tri četrt tekme dobro kazalo, bile so povsem enakovredne favoriziranim domačinkam, sredi drugega dela pa je igra Krima zašla v krizo, iz katere se je začela vleči šele pri zaostanku z osmimi zadetki. Na koncu je Krim vendarle spet zaigral bolje in tekmo končal z znosnimi štirimi goli zaostanka.

Krimovke so prvi polčas dobro odigrale. Po slabšem začetku, ko so Rusinje pobegnile na 3:0 in 4:1, so nato strnile vrste v obrambi, skozi rusko pa brez posebnih težav dosegale zadetke. V deveti minuti je Vesna Milanović Litre zadela za prvo izenačenje na tekmi (4:4), sledila pa je izenačena igra, v kateri si ne ena ne druga ekipa nista priigrali več kot zadetka prednosti. Krim je sicer prvič povedel pri 11:10, takšno prednost pa nesel tudi v drugi polčas (14:13).

Drugi polčas je z zadetkom za 15:13 odprla Mirjeta Bajramoska, toda Rusinje so se hitro vrnile v igro in po zadetku Darje Dimitrijeve povedle z 19:17. Sledila je minuta odmora na zahtevo Bregarja, toda padec Krima se je nadaljeval. Rusinje so namreč prednost hitro povišale na 22:18, Aleksandra Sannikova je po protinapadu zadela že za 23:18.

Ko je Elizaveta Malašenko zadela za 24:18, se je Krimov strateg odločil za novo minuto odmora, ki pa ni pomagala. Vodstvo Rusinj je Sannikova povečala na 25:18, za novo največje vodstvo je nato poskrbela Darja Samohina, ko je bila uspešna za 26:18. V končnici tekme so Ljubljančanke zaigrale nekaj bolje, tudi Sergeja Stefanišin je obranila nekaj pomembnih strelov tekmic, tako da se krimovke v Slovenijo vračajo z zmerno razliko štirih zadetkov.

"Treba bo analizirati tekmo. Dejstvo je, da smo se pogovarjale o tem, kako pomemben je vstop v drugi polčas. Začele smo dobro, nato pa je sledil nenaden padec, ki ga je treba analizirati, da ga ne bo v Ljubljani. Dejstvo je, da v rokometu šteje razlika, a ti štirje zadetki ne pomenijo veliko, igramo še doma. Prepričana sem, da bomo igrale bolje kot v Rusiji. Ne da smo tako slabo igrale, vendar črne minute, ki so se zgodile v drugem polčasu, je treba izbrisati in potem se lahko nadejamo uvrstitve v finale," je po tekmi povedala z devetimi goli najboljša strelka dvoboja Tamara Mavsar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.