Šport
42 ogledov

Krimovke s pričakovanim izkupičkom

Krim Mercator Krim Mercator/Facebook
Rokometašice Krima Mercatorja so v uvodnem krogu lige prvakinj v gosteh izgubile proti danskemu Esbjergu s 25:35 (11:17).

Že po julijskem žrebu v danskem Glostrupu je bilo jasno, da krimovke v primeru uspešnih kvalifikacij v skupinskem delu lige prvakinj čaka izjemno zahtevno delo za preboj v drugi del najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini, uvodna tekma v Hamletovi deželi pa je to le potrdila.

Slovenske podprvakinje v nobeni rokometni prvini niso bile kos danskim prvakinjam, na koncu so izgubile za enajst golov. Ljubljanska zasedba bo v prihodnjem krogu gostila norveški Larvik, tekma pa bo v soboto, 22. oktobra, v dvorani na Kodeljevem.

Izbranke Uroša Bregarja so porazno odprle tekmo in si že po enajstih minutah igre pridelale zaostanek šestih golov (2:8), svojo najboljšo predstavo pa prikazale med 11. in 18. minuto, ko so se tekmicam približale na vsega dva zadetka zaostanka (8:10). Od tedaj najprej niso bile več konkurenčne imenitnim gostiteljicam, kjer poleg danskih igrajo tudi švedske, nizozemske, norveške in španska rokometašica ter jim v nadaljevanju pobegnile na sedem golov (17:10).

V drugi polovici tekme se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, krimovke so bolj ali manj vseskozi capljale za gostiteljicami, ki so jim v 38. minuti pobegnile že na deset zadetkov (14:24). V zadnji tretjini tekme krimovke niso zmogle omiliti visokega poraza.

V ljubljanski ekipi je bila strelsko najbolj učinkovita Mirjeta Bajramoska s šestimi goli, Aneta Benko in Tamara Georgijev sta dosegli po štiri zadetke, v danski zasedbi pa je bila neustavljiva Laura van der Heijden z enajstimi goli.

Liga prvakov, 1. krog:

Esbjerg : Krim Mercator 35:25 (17:11)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.