Šport
67 ogledov

Kristoffersen izgubil boj s svojo zvezo

Kristofferson Levi slalom svetovni pokal EPA
Norveški smučarski zvezdnik Henrik Kristoffersen je izgubil sodno bitko proti domači smučarski zvezi o tem, da lahko na čeladi nosi svojega sponzorja.

Henrik Kristoffersen se je v pravno bitko z zvezo spustil zato, ker mu ta ni dovolila na čelado nalepiti avstrijskega pokrovitelja Red Bull, pač pa je moral nositi pokrovitelja zveze Telenor.

V četrtek zvečer je sodišče v Oslu odločilo proti 22-letnemu smučarju in mu ni odobrilo zahteve, da lahko na čelado nalepi svojega sponzorja. Pri zvezi so sicer dejali, da si lahko Kristoffersen priskrbi svojega pokrovitelja in sklene z njim pogodbo, tudi če mu ni dovoljeno, da nosi logotip lastnega sponzorja na čeladi.

Kristoffersen, ki je v lanski sezoni osvojil mali kristalni globus za skupno slalomsko zmago, prav tako je prejšnjo nedeljo zmagal na tekmi svetovnega pokala v Val d'Iseru, je po poročanju časnika Verdens Gang, ki je citiral njegovega očeta Larsa, napovedal, da bo pravico iskal na evropskem sodišču v Luksemburgu.

Komentarjev 1
  • Bozidar.Frelih 20:35 16.december 2016.

    Svetujem mu tistega advokata od Maze-jeve. Je pa čudno da še kje ne more vsak delati kar se mu zahoče. Hm, mogoče ima pa SZS celo kaj prav kar se tiče predlanskega snega ..