Slovenija
454 ogledov

Krivde za smrt otroka veganska starša ne priznavata

Šport: Umrl je legendarni košarkar, ljubljenec tivolske publike - Sveča Shutterstock
Na zatožno klop novomeškega sodišča sta sedla starša, ki jima je avgusta leta 2011 umrl najmlajši otrok, ki naj bi ga pokopala pljučnica s sepso. Otroka nista vozila na zdravniške kontrole.

Zgodba družine iz okolice Mirne Peči na Dolenjskem je ob smrti najmlajšega otroka avgusta leta 2011 pretresala Slovenijo. Starša namreč svojega 10-mesečnega dojenčka nista vozila na redne zdravniške kontrole, ob smrti je tehtal pičlih 3,6 kilograma. Vsa družina se je prehranjevala vegansko, mesa, rib, jajc, mleka in mlečnih izdelkov niso uživali, poleg tega tudi ne medu, rafiniranih maščob in sladkorja.

Tožilstvo staršema pokojnega fantka očita povzročitve smrti iz malomarnosti in petih kaznivih dejanj zanemarjanja otrok. Kot piše Dolenjski list, je bil predobravnalni narok za javnost zaprt zaradi varstva koristi otrok ter osebnega in družinskega življenja obtožencev. Znano je le, da starša krivde nista priznala in da bo steklo sojenje.

Na vprašanja novinarjev niso odgovarjale niti odvetnica staršev Vesna Bajec niti tožilka Mateja Roguljič niti pooblaščenka otrok. Sodnik Boštjan Kovič je poudaril, da so vsi vpleteni zavezani k molčečnosti. 

Komentarjev 15
  • puksicd 12:51 23.marec 2015.

    Seveda je umrl od pljučnice, ko pa je imel popolnoma uničen imunski sistem zaradi neustrezne prehrane, blesavec. Kaj misliš, da se zgodi s starejšimi ljudmi, ki umrejo zaradi pljučnice? Da je pljučnica tako smrtonosna bolezen? Izvoli v IS, če te ...prikaži več je sram, da si Slovenec. tam iščejo takšne, kot si ti, ki jih je sram.

  • puksicd 12:43 23.marec 2015.

    To, kar ti bi dar, in to, kar dejansko lahko narediš, ni isto ... Misliš, da me prizadeneš s tem, če mi napišeš, da bi me kastriral? :-)))) Tele blesavo neinteligentno. Najprej pojej kakšen zrezek, pa potem piši, glupak s ...prikaži več shiranimi možgani. Tipičen rastlinar. :-)

  • Swap 12:36 23.marec 2015.

    Pelji otroka v klavnico in po traku do koncanega izdelka , vzami enega in pejta domov in mu to pripravi, pa mi sporoci ce bo pojedel ;)