Slovenija > Črna kronika
195 ogledov

Krivdo bi moral priznati, pa si je premislil

F-Secure Anti-Virus lažne protivirusne programe za Mac prepozna pod imeni Rogue: Žurnal24 main
Pošiljal je elektronsko sporočilo z zlonamerno računalniško kodo. Z zagovornico se je dogovoril za priznanje krivde, a jo je tik pred zdajci zamenjal.

"Z njim sem govorila v začetku marca. Dogovorila sva se, da bo priznal krivdo in da se bomo s tožilstvom dogovorili. Danes bi krivdo moral priznati," je o svojem nekdanjem varovancu danes na mariborskem sodišču povedala Stanka Firm Gavez. Sebastjan Mihelčič, ki ga obtožnica bremeni več kot 50 kaznivih dejanj spletne goljufije, je namreč tik pred zdajci sprejel drugačno odločitev. 

Odslovil je tako Firm Gavezovo kot še enega zagovornika, češ da zanj v tem času nista storila praktično nič. Prosil je tudi za preložitev obravnave, da si poišče novega zagovornika in da se ta seznani s spisom. Sodišče je njegovi prošnji ugodilo, sojenje pa se bo nadaljevalo aprila.

Predobravnavni narok za Mihelčiča so opravili decembra lani. Slovenskim podjetjem in posameznikom naj bi namreč poslal lažno elektronsko sporočilo s priponko, ki je vsebovala zlonamerno računalniško kodo. Z no pa je nato dostopal do bančnih računov in več deset oškodovancev olajšal za slab milijon evrov in pol. K dejanju je pritegnil tudi več posameznikov, ki so delovali kot denarni prenašalci ali "mule"; na svoj bančni račun so prejeli denar iz oškodovančevega računa, ga dvignili in izročili Mihelčiču. Tožilstvo mu je takrat za priznanje krivde ponudilo 22 let zapora, zoper njega pa podoben postopek teče tudi v Ljubljani.

Komentarjev 1
  • Jana Škerjanc 04:39 23.marec 2014.

    torej za priznanje mu ponujajo 22 let In njegovi zagovorniki so mu predlagali da to sprejme? Stanka Gavez mora biti izredno nesposobna odvetnica ali pa dela zanalašč v škodo svoje stranke...sramota. Pa tudi tožilec ne more biti neki vrh ...prikaži večrh inteligence, Bavčar ukrade 500miljonov in dobi 6 let, ta pa bi mulcu dal 22 let za 1,5 miljona..Slovensko pravosodje...LOL