Slovenija
13 ogledov

Sredinski trojček optimističen

Erjavec, Virant, žerjav Montaža Zurnal24
Prvaki sredinskega trojčka so bili po današnjem sestanku zadovoljni.

Predsednika DL in DeSUS, Gregor Virant in Karl Erjavec, sta pogovore s prvakom SLS Radovanom Žerjavom o projektni vladi ocenila kot zelo dobre. Žerjav pa je na omrežju Twitter zapisal le, da so si izmenjali mnenja, se poslušali in iskali različne rešitve. Erjavec upa, da bo do prve redne seje državnega zbora imeli dovolj glasov za izglasovanje nezaupnice.

Predsednik DeSUS ocenjuje, da gredo pogovori za oblikovanje nove vlade v pravo smer. Prvak DL Gregor Virant je po srečanju v izjavi novinarjem pojasnil, da so vsi trije optimistični in iščejo rešitve.

"Biti moramo konstruktivni, država hitro potrebuje stabilno in zaupanja vredno vlado," je dejal.
O morebitnih kandidatih za mandatarja niso želeli govoriti, vendar v javnosti kroži nekaj imen. Med drugim naj bi bila v igri tudi Stojan Petrič in France Arhar.

Žerjav izjav po srečanju ni dajal. Je pa na družbenem omrežju zapisal tudi, da se bodo pogovori nadaljevali.

SD že napovedal podporo

Po neuradnih informacijah naj bi se popoldne sestali še s PS in SD.

Če bo prišlo do konstruktivne nezaupnice, bodo poslanci SD zanjo tudi glasovali, je na današnji novinarski konferenci napovedal vodja poslanske skupine SD Janko Veber. Po njegovih besedah glede morebitne nezaupnice v SD "ni nobenih težav" ter bo zanjo glasovalo vseh deset strankinih poslank in poslancev.

Komentarjev 23
  • ennanova 19:18 07.februar 2013.

    Shizofrenija naroda ali JJ bo spregovorilPred odločilnimi dejanji povsem razcepljenega ljudstva.http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/777-shizofrenija-naroda-ali-jj-bo-spregovoril

  • Scott 14:55 07.februar 2013.

    Bojda, da virant močno,močno zardi(zafarba), če mu kdo omeni Foureja in/ali Šoltesa.?Zakaj?

  • klincek 14:53 07.februar 2013.

    sredinček jasstrojček ne