Slovenija
14 ogledov

"Kriza sprožila notranji čut za dobroto"

Pahor v Ham ham
1/6
Anže Petkovšek
Predsednik države meni, da je kriza v Slovencih sprožila notranji čut za dobroto, še vedno pa nas bremenijo predsodki.

Med Slovenci se je s krizo sprožil notranji čut za dobroto, je prepričan predsednik Borut Pahor. Pravica družbe je, da ohrani dostojanstvo slehernega izmed nas. "Deloma nam to v zadnjem času uspeva bolj, deloma pa se še vedno oklepamo predsodkov," je ob obisku gostilne Ham Ham, ki nudi brezplačne tople obroke ljudem v stiski, dejal predsednik.

Lastnik gostilne Enes Musić je oktobra začel akcijo, v okviru katere na brezplačno kosilo vabi tiste, ki so se znašli v stiski. Ker je po dobrodelni potezi gostincu upadel promet, se je Pahor odločil, da ga obišče in mu izkaže podporo.

Ne razume razloga za padec obiska

Sam obisk je Musića presenetil. Kot je pojasnil, mu je sicer podpora po objavi v medijih narasla, nedavno so ga obiskali in podprli tudi gosti iz Nemčije. Razloga za padec obiska pa ne razume.
Pahor vzroke vidi v predsodkih nekaterih ljudi. "Skozi celotno obdobje krize se spopadamo s celo vrsto predsodkov, ki nam otežujejo, da bi jo lažje preživeli. Še vedno se namreč oklepamo predsodkov, da sami ne smemo povedati, da smo zašli v stisko ali da ne želimo biti poleg tistih, ki so v stiski. Ampak kriza drobi tudi te predsodke," je poudaril.

Predsednik republike je pozval vse, ki se sprašujejo, kako bi lahko pomagali, da del dohodnine namenijo eni izmed nevladnih humanitarnih organizacij.

Komentarjev 4
  • privat 10:46 01.januar 2014.

    ja nekdo je dal dobrine na mizo preden je kralj prišel...kdo bo pa drugim sužnjem dal kaj na mizo ,če ni v bližini podkuplivih novinarjev??

  • dragec 12:16 24.december 2013.

    PAHOR, NE SERJI GA, TI SI EN VELIKI POPULIST IN NARCIS

  • mirko 19:56 23.december 2013.

    vzorce