Slovenija
21 ogledov

Križanič bo dobil službo poslanca

Sestanek parlamentarnih strank. Saša Despot
Ker gre nekaj izvoljenih poslancev za ministre, v parlamentu štiri nove službe, med drugim tudi za nekdanjega minista

S potrditvijo vlade Mira Cerarja bodo iz poslanskih klopi v ministrske vrste odšli štirje poslanci. Ministri bodo tako vodji Desus in SD Karl Erjavec in Dejan Židan, v vlado pa odhajata tudi poslanka Desus Julijana Bizjak Mlakar in poslanec SD Janko Veber.

Židana bo v poslanskih klopeh nadomestila Marija Bačič, Vebra pa naj bi nadomestil nekdanji minister za finance Franc Križanič, ki se je kot minister proslavil z napovedjo, da bo ob koncu njegovega mandata minimalna plača tisoč evrov.

Križanič je sicer v volilnem okraju Ljubljana Bežigrad I prejel 744 glasov in je bil po številu prejetih glasov šele sedmi. Kandidat SMS Bojan Dobovšek je tako na primer prejel 5.479 glasov, kandidatka SDS Nataša Mahne pa 2.469. 

Erjavca bo predvidoma nadomestila Marija Antonija Kovačič, Bizjak Mlakarjevo pa Jana Jenko, ki je bila poslanka DeSUS že v minulem mandatu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.