Svet
121 ogledov

Na Krku bodo "prenavljali"

Idejna zasnova prenove Malinske
1/3
NFO
Malinska na otoku Krku, kamor zahaja tudi veliko Slovencev, bo s časoma dobila novo podobo.

Občina Malinska in Društvo reških arhitektov sta na javnem razpisu izbrala zmagovalca natečaja za arhitektonsko-urbanistično ureditev obalnega pasa centra naselja Malinska na otoku Krku, kamor na počitnice zahajajo tudi mnogi Slovenci.

Prepričali so jih Zagrebški arhitekti

S svojo zasnovo jih je najbolj prepričal arhitekturni biro NFO iz Zagreba, avtorji projekta pa so arhitekti Kata Marunica, Nenad Ravnić, Nikica Pavlović in Dijana Pavić.

Idejna zasnova prenove Malinske | Avtor: NFO NFO


Nova sodobna podoba bo, kot upajo, pripomogla k večjemu razvoju in ponudubi kraja ter v Malinsko privabila še več ljudi. 

Gradnja v več etapah

Načelnik občinske uprave Robert Anton Kraljić je za hrvaške medije povedel, da na občini sedaj vedo, kako in s kakšnim ciljem bodo v Malinski v prihodnosti gradili in opremljali priobalne, javne in pristaniške površine, da pa bo na končno realizacijo potrebno še nekoliko počakati.

Idejna zasnova prenove Malinske | Avtor: NFO NFO


Cena projekta je namreč ocenjena na 10,8 milijonov evrov, sredstva zanj pa bodo pridobivali postopno. "Materializaciji teh idejnih predlogov bo predhodil niz konkretnih izvedbenih projektov," je pojasnil Kraljić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.