Šport > Košarka
20 ogledov

Krka grdo izgubila na Madžarskem

Krka Mega Vizura ABA Photo/Nebojša Tejić
Drugi krog drugega dela Eurochallenga je postregel s porazom Krke (65:48), ki je gostovala pri Szolnokemu.

Bolj kot kaj drugega lahko rečemo, da je današnji evropski dvoboj dveh znancev iz jadranske lige postregel s slabo strelsko predstavo. Nerazpoloženi košarkarji tako Szolnokega kot Krke so bili nenatančni iz vseh položajev, za odtenek boljši pa so bili domačini, ki so na koncu osvojili dve točki za zmago s 65:48. Košarkarji Krke so iz igre zadeli samo 27 odstokov metov, za tri pa samo 20 (3/15).

Prva četrtina je postregla z izenačenim bojem, po katerem sta ekipi na prvi odmor odšli izenačeni na 15 točk. Druga četrtina se je začela s košem Eda Muriča in vodstvom Krke, ki pa ni trajalo dolgo. Zelo slaba igra v napadu in obilica zgrešenih metov so poskrbeli, da so se domači nekoliko odcepili. Čeprav so tudi Madžari precej grešili, so tako ob polčasu vodili za štiri točke, razlika pa bi bila še nekoliko višja, če ne bi Sani Bečirovič v zadnji sekundi prvega polčasa zadel za dve.

V zadnjem delu dokončno dotolčeni

Tretja četrtina Krke je močno spominjala na drugi del igre. Začeli so odločno, s trojko in tako prišli na zgolj točko zaostanka. Nato pa nov mrk v napadu in v osmih minutah je štiri točke dodal le Bečirović iz prostih metov. Prav neverjetno je, da so domači v zadnji del tekme odnesli le osem točk prednosti, čemur je botrovala enako slaba madžarska predstava v napadu in rahla predramitev Bookerja v zadnjih dveh minutah.

Če so Novomeščani v prvih treh četrtinah kljub slabi igri še nekako držali korak z domačini, pa se jim je v zadnjem delu igre vse podrlo. V napadu so prikazali še manj, za nameček pa tudi obramba ni več zdržala. Dvajset prejetih točk ob enajstih danih je bilo premalo za kakršenkoli preobrat. Za dobro okrepitov Szolnokega se je izkazal izkušeni Strahinja Milošević, ki je bil s 15 točkami prvi strelec tekme. Pri Krki je bil najuspešnejši Sani Bečirović s trinajstimi točkami. 

Eurochallenge, Skupina J, izidi:

Szolnoki Olaj : Krka 65:48 (15:15, 14:10, 16:12, 21:11)
Milošević 15, Holiday 11; Bečirović 13, urić 11

Ob 20.00:
Cholet - Reggio Emilia 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.