Šport > Košarka
2 ogledov

Krka ima prvo, Olimpija in Tajfun želita drugo

Gašper Potočnik Saša Despot
Po včerajšnji domači zmagi Krke proti Zadru (77:66) sta se na zahtevni gostovanji v okviru 2. kroga lige ABA odpravili zasedbi Union Olimpije in Tajfuna.

"Zadovoljen sem s tekmo. Najpomembneje je bilo zmagati, tako da nismo mogli pričakovati neke lepe košarke. Kljub temu smo v prvem polčasu odigrali zelo dobro, raznovrstno v napadu, v obrambi pa vrhunsko, še posebej v drugi četrtini, ko je Zadar dosegel le 7 točk. V drugem polčasu smo malce padli, a smo bolj gledali semafor in kdaj bo konec tekme, kot pa da bi se skoncentrirali na sam napad. Vendar pa je bila po dveh porazih pomembna le zmaga, zato sem zadovoljen," je po prvi letošnji zmagi v regionalni druščini povedal trener Krke Ivan Velić.

Že v prvem krogu tekmovanja so se prve zmage veselili košarkarji Tajfuna, ki jih popoldne čaka zahtevna naloga pri zagrebški Ciboni (19.00). Trener aktualnih državnih prvakov iz Šentjurja Dejan Mihevc se veseli gostovanja pri zvenečem tekmecu: "Cibona ima v svojih vrstah nekaj zelo kvalitetnih posameznikov, ki lahko sami dobijo tekmo. Glede na to, da so v prvem kolu izgubili, jim je sedaj zmaga še toliko bolj pomembna. Mi se na tekmo pripravljamo kot na vsako drugo in se srečanja z ekipo, ki ima veliko tradicijo in veliko izkušenj tudi v evropskih tekmovanjih že prav veselimo."

Na pot z dobro popotnico

Drugo letošnjo zmago bodo jutri pri Igokei (21.00) lovili tudi košarkarji Union Olimpije, ki jih je lepa predstava proti skopskemu MZT-ju napolnila s samozavestjo. "V Laktaše potujemo z dobro popotnico. Zavedamo se, da nismo še popolnoma uigrani in vemo, da napredujemo z vsakim treningom in tekmo. Na gostovanju pri Igokei nas čaka izjemno težka tekma, ampak z dobrim pristopom, obrambo in skokom, verjamem, da smo lahko uspešni," je pred odhodom na gostovanje pojasnil kapetan zmajev Saša Zagorac, strateg Gašper Potočnik pa si želi, da bi njegovo moštvo naredilo še manj napak kot na domači premieri.

"Igokea se je pred samim začetkom sezone okrepila z nekaj novimi igralci, zato se vidi, da  še niso popolnoma uigrani. Razmišljamo predvsem o naši igri in upam, da bomo popravili napake, ki smo jih delali na zadnji tekmi v Stožicah. Predvsem želim, da se osredotočimo na našo igro, odigramo dobro tekmo in pokažemo tisto, kar se od nas pričakuje. Želim, da ekipa pokaže pravi obraz in, da se dobro odzovemo na gostovanju. Zanima me predvsem kako se bomo odzvali na tuj parket, saj bo to nekaj povsem novega za nas. Želim si, da odigramo čvrsto in agresivno obrambo, saj je to edini način, da smo uspešni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.