Šport > Košarka
22 ogledov

Krka in Olimpija narazen do morebitnega finala

Krka Novo mesto Union Olimpija liga ABA derbi Joksimović Lapornik Saša Despot
Košarkarska zveza Slovenije je opravila žreb parov zaključnega turnirja pokala Spar, ki bo od 5. do 8. februarja v mariborski dvorani Tabor.

Najboljša slovenska kluba, Krka in Union Olimpija, sta bila izžrebana vsak v svojo polovico, tako da se pred finalom ne moreta srečati. Četrtfinalni pari so: Olimpija – Šenčur Gorenjska gradbena družba, LTH Castings – Helios, Krka – Rogaška in Hopsi Polzela - Grosuplje.

Prvič v dvaindvajsetletni zgodovini slovenskega pokalnega tekmovanja bo zaključni turnir potekal od srede do sobote. Razlog so olimpijske igre v Sočiju ter s tem povezane aktivnosti nacionalne televizije, ki bo iz Maribora prenašala petkova polfinala ter sobotni finale ob 18.45.

Krka še brez naslova

Žreb parov sta generalni direktor Spar Slovenija Igor Mervič in predsednik Košarkarske zveze Slovenije Roman Volčič izkoristila za podpis že štirinajste enoletne pogodbe o sodelovanju. Ob tem sta oba dejala, da v tem primeru praktično ne gre več za sponzorsko sodelovanje, temveč kar partnersko.

Tudi zato Mervič javno razmišlja, da bi sodelovanje letos poleti razširil tudi na moško člansko reprezentanco, ki bo nastopila na svetovnem prvenstvu v Španiji. Mervič je ob tem košarkarski zvezi čestital za uspešno izveden projekt EuroBasketa 2013.

"Organizirati tako obsežno tekmovanje ni mačji kašelj, če pa pri tem ustvariš dobiček, je to dokaz, da si res dobro delal," je dejal. Na parketu so nesporni vladarji pokalnega tekmovanja košarkarji Olimpije, ki imajo v svojih vitrinah že 19 naslovov, od tega šest v nizu. Na drugi strani pa Krka, prvak zadnjih štirih državnih prvenstev, še nima lovorike iz pokalnega tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.