Šport > Košarka
14 ogledov

Krka in Olimpija v derbi z dobro popotnico

košarka Olimpija Saša Despot
Po četrtkovi katastrofi Tajfuna na gostovanju pri Crveni zvezdi (113:66) sta se včeraj z zmagama izkazali zasedbi Krke in Union Olimpije, ki sta slavili proti moštvoma iz Zagreba.

"Odigrali smo solidnih 28 minut tekme, potem pa odigrali boječe in nedisciplinirano v napadu. Prejeli smo preveč lahkih košev iz tranzicije, Cibona se je pobrala, mi pa smo odreagirali zelo nezrelo. Imeli smo probleme s consko »match-up« obrambo in potrebovali smo veliko časa, da smo se spet zorganizirali," je po gostujoči zmagi v četrtem krogu Lige ABA proti Ciboni (75:79) povedal strateg Union Olimpije Gašper Potočnik, ki upa, da bo zmaga v Zagrebu moštvu prinesla dodatno motivacijo pred jutrišnjim slovenskim derbijem.

"Že se oziramo na naslednjo tekmo, ki je derbi z novomeško Krko. Verjamem, da smo lahko uspešni tudi na prihodnji tekmi," je dodal Potočnik, medtem ko je branilec Gregor Hrovat kot glavni faktor za zmago v Zagrebu izpostavil borbenost: "Cibona je na domačem parketu vedno težak nasprotnik. Mislim, da smo odigrali dobro tri četrtine tekme, saj smo v obrambi igrali en za drugega. Sledile so črne minute, ki se nam že kar ponavljajo. Za razliko od prejšnje tekme nismo nehali verjeti v zmago, borili smo se do konca in si zaslužili zmago."

Krka ugnala evroligaša

Novomeščani so na domačem parketu presenetili favorizirano Cedevito s 85:77, trener Krke Ivan Velić pa je zmago posvetil navijačem: "Težka tekma za moje moštvo. Igralcem moram čestitati za veliko borbenost. Zaslužili so si zmago. Pred tekmo smo bili v težkem stanju, trije poškodovani igralci, visok poraz v Celju. A igralci so pokazali svoj karakter. To je zmaga za vse Novomeščane. Upam, da jih bo v prihodnje še več in da bomo imeli pravi domači teren. Premagali smo veliko ekipo, evroligaša, ki igra najlepšo košarko v ligi, je dobro voden in zato ima ta zmaga še večji pomen."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.