Šport
29 ogledov

Krka in Olimpija za prvo lovoriko sezone

Superpokal, Olimpija, Krka Simon Maljevac
S tradicionalno tekmo za slovenski superpokal se danes ob 18. uri začenja nova košarkarska sezona. V Šenčurju se bosta za lovoriko udarili Krka in Union Olimpija.

Košarkarji Krke bodo lovili svoj četrti naslov v tem tekmovanju, košarkarji ljubljanske Olimpije pa svojega osmega. Tekma za superpokal bo enajstič zapored uvod v novo sezono. V zadnjih štirih izvedbah sta se srečala prav Krka in Olimpija - Ljubljančani so zmagali le lani v Portorožu, a hkrati nastopili v vseh dosedanjih desetih tekmah.

Obe zasedbi se bosta gledalcem - tudi prek televizijskih ekranov - predstavili precej spremenjeni v primerjavi z prejšnjo sezono. Tako Novomeščani, ki so v sezoni 2013/14 prvič v zgodovini postali dvojni prvaki, v slovenskem pokalu ter državnem prvenstvu, kot Ljubljančani so zamenjali skoraj polovico igralskega kadra.

Oboji najprej proti Zagrebčanom

Krka in Union Olimpija bosta hkrati slovenska predstavnika v regionalni ligi Aba, ki se prav tako začenja ta teden. Zeleno-beli iz Ljubljane bodo začeli v petek proti Ciboni v Zagrebu, Krka pa se bo doma predstavila proti Cedeviti. Državno prvenstvo oziroma liga Telemach se bo začela 11. oktobra, en teden pozneje pa bo Union Olimpija kot edini slovenski klub odprla še sezono v EuroCupu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.