Slovenija
17 ogledov

Krka povečala prodajo za osem odstotkov

tablete, zdravila Žurnal24 main
Prodaja novomeške Krke je že drugo leto zapored presegla milijardo evrov.

Prodaja skupine Krka je lani dosegla 1,143 milijarde evrov in bila za šest odstotkov višja kot leto prej. Na ravni družbe pa je Krka prvič dosegla milijardo evrov prodaje – prodala je namreč za 1,035 milijarde evrov izdelkov, kar na letni ravni predstavlja osemodstotno rast. Za letos v skupini Krka napovedujejo vnovično šestodstotno rast prodaje.

Predsednik Krkine uprave Jože Colarič je na današnji novinarski konferenci v Novem mestu povedal, da čisti dobiček družbe Krka po predhodnih nerevidiranih podatkih znaša 154,6 milijona evrov, dobiček iz poslovanja pa 163 milijonov evrov. Čisti dobiček skupine Krka pa bo po prvih ocenah nekaj višji od čistega dobička na ravni družbe.

Skupina Krka je večino, 92 odstotkov oz. 1,052 milijarde evrov prodaje dosegla na trgih zunaj Slovenije. Rast prodaje je zabeležila v regijah Vzhodna Evropa (za 24 odstotkov), Zahodna Evropa in čezmorska tržišča (za pet odstotkov) ter Jugovzhodna Evropa (za en odstotek), medtem ko je bila prodaja v regiji Srednja Evropa manjša za dva odstotka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.