Šport > Košarka
21 ogledov

Fenomenalni Armstead zadel nemogoče

Armstead Krka Cedevita ABA Drago Perko/kosarka.si
Najboljši strelec lige ABA Malcolm Armstead je v zadnje pol minute tekme proti Zadru zadel dve zaporedni trojki in dodal piko na i popolnemu preobratu varovancev Aleksandra Džikića.

Košarkarji Krke so na krilih ameriškega organizatorja igre Malcolma Armsteada vpisali dvanajsto zmago v ligi Aba, tako da tri kroge pred koncem ostajajo v igri za najpomembnejše uvrstitve. Trenutno so na mestih, ki vodijo v evropski pokal v prihodnji sezoni, v naslednjih treh tednih pa bodo dvakrat gostovali (Budućnost, Union Olimpija) in vmes gostili Szolnoki.

Dve pomembni točki proti neposrednemu tekmecu na lestvici je Krki priigral najboljši strelec lige Aba Armstead. Dosegel je 23 točk, od tega 17 v zadnji četrtini, ali kar je bilo še bolj pomembno, enajst v zadnjih treh minutah in pol tekme. Odločilni koš je dosegel slabi dve sekundi pred koncem in to s skoraj desetih metrov.

Krka se je v zadnji četrtini dvakrat pobrala. Najprej po zaostanku desetih točk, drugič pa po 67:72. Od tu najprej je imel Armstead svoj 'show'. Najprej je zadel prvo trojko po petih neuspešnih poskusih, nato je bil dvakrat natančen s črte prostih metov, v zadnje pol minute pa je gledalce dvakrat dvignil s sedišč. Najprej s trojko za 80:77, ki ji je sledila Zadrova za izenačenje, nato pa še tista z devetih do desetih metrov, ki bo zagotovo pristala med najlepšimi potezami kroga v ligi Aba. Ob tem je imel Armstead še 10 skokov in 5 podaj (indeks 27). Chris Booker je pristavil 20 točk, Aleksis Wangmene pa 14.

V zadnjih osmih dneh je Armstead podobno odločil dve pomembni tekmi. Trojko tri sekunde pred koncem je zadel tudi v polfinalu pokala Slovenije v Laškem proti Tajfunu, ko je Krka zaostajala za dve točki.

Liga Aba, izidi:

Krka : Zadar 83:80 (18:24, 38:38, 55:62)
Szolnoki Olaj : Budućnost 72:81 (14:23, 33:39, 51:59)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.