Šport > Košarka
14 ogledov

Krko pred bitko za prvi pokal okrepil še Chris Booker

Kelti navijači navijaci Chris Booker Nik Rovan
Krka se je po odhodu ameriškega centra Derricka Nixa okrepila z 32-letnim Američanom Chrisom Bookerjem. Dolenjski ljubljenec je bil eden izmed junakov zgodovinske sezone 2010/11.

Dva metra in osem centimetrov visokega krilnega centra novomeški ljubitelji košarke dobro poznajo, saj je bil eden najvidnejših igralcev Krke v daleč najuspešnejši sezoni 2010/11 v zgodovini, ko je Krka osvojila pokal EuroChallenge, državno prvenstvo in superpokal, v ligi ABA pa se je uvrstila na zaključni turnir.

Chris Booker, ki je pred tem igral v Fenerbahčeju, Tofašsu, Union Olimpiji, Slupsku in Himiku, je sezono v Krkinem dresu končal s povprečjem 10,7 točke, 5,8 skoka in 0,7 podaje na tekmo. Po uspešni sezoni pri Krki se je preselil v belgijski Oostende, s katerim je osvojil belgijsko prvenstvo in igral v Evropski ligi, povprečno pa je dosegal 9,9 točke, 6,2 skoka in 1,2 podaje na tekmo.

"Priljubljen med navijači"

Lansko sezono je odigral v dresu tretjeuvrščenega moštva grškega prvenstva Panioniosa, s katerim je prav tako igral v evropskem pokalu. V 18 minutah je v povprečju dosegal 7 točk, 3,2 skoka in 0,9 podaje na tekmo.

"Chris je bil v prvi sezoni v dresu Krke zaradi obsežnega košarkarskega znanja, borbenosti in požrtvovalnosti, pa tudi zaradi športnega obnašanja med navijači zelo priljubljen. Prepričani smo, da bo tako tudi v sezoni, ki se začenja," so ob tem zapisali pri klubu.

Pred vrati je nova klubska sezona. Tradicionalno se bo prvenstvo začelo s superpokalom, ki ga bo to pot gostila slovenska Obala. Prvi večni derbi med Krko in Olimpijo bo na sporedu v sredo, 2. oktobra, ob 20. uri v športni dvorani Lucija.

Komentarjev 1
  • vico 10:20 28.september 2013.

    tut ta care vam ne bo pomagu do naslova